Steluţa Novac, din Vaslui, unul dintre românii care şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Italia

Steluţa Novac, o vasluiancă în vârstă de 47 de ani, din comuna Zorleni, se află printre victimile cutremurului de miercuri din Italia, familia femeii declarându-se devastată, după ce a aflat de la Consulat că aceasta a fost găsită moartă sub dărâmături, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3018 afișări
Imaginea articolului Steluţa Novac, din Vaslui, unul dintre românii care şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Italia

Steluţa Novac, din Vaslui, unul dintre românii care şi-au pierdut viaţa în cutremurul din Italia

Rusanda, sora Steluţei Novac, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a fost anunţată, joi seara, de un reprezentant al Consulatului României la Roma că aceasta a fost găsită sub dărâmături, în pat, cu actul de identitate în mână.

Femeia locuia de opt ani în Amatrice, unde grijă de o rudă a patronului Hotelului Roma, din localitate. În această vară, a fost acasă, în vizită la părinţi, după patru ani de absenţă. Ea nu era căsătorită şi nici nu avea copii.

“A fost în concediu, acasă, după patru ani. A mers să îngrijească mormintele celor dragi, din cimitir, era foarte bucuroasă că a reuşit să-şi vadă părinţii. Nu pot să cred că am primit această veste teribilă. Suntem devastaţi”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, sora femeii decedate în cutremurul din Italia.

Familia este în legătură cu reprezentanţii Consulatului şi aşteaptă informaţii cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit al Steluţei Novac. De asemenea, Primăria Zorleni a anunţat că va sprijini familia şi va trimite o maşină la aeroport, pentru a aduce trupul femeii în localitatea natală.

În urma cutremurelor din Italia, cel puţin 268 de persoane au murit şi 400 au fost rănite. Echipele de salvare continuă să caute supravieţuitori sub dărâmături. Cu toate acestea, sute de replici ale cutremurului au împiedicat eforturile celor aproximativ 5.000 de salvatori.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 4,7 grade pe scara Richter a lovit Italia vineri dimineaţa.

Matteo Renzi, premierul Italiei, a emis anularea taxelor pentru localnicii afectaţi de cutremure şi a anunţat o nouă iniţiativă, "Case italiene", pentru a stopa criticile în privinţa cauzelor prăbuşirii a sute de clădiri, inclusiv a unora care fuseseră consolidate recent. În acelaşi timp, acesta a declarat că este "absurd" să crezi că Guvernul italian ar putea construi clădiri care să reziste pe deplin în faţa cutremurelor.

Autorităţile italiene au declanşat o anchetă privind omor multiplu din culpă şi neglijenţă, în urma prăbuşirii a sute de clădiri ca efect al cutremurelor produse miercuri în centrul Italiei.

Procuratura orăşelului Rieti, situat în regiunea Lazio, investighează ipoteza neglijenţei în serviciu care a avut ca efect decese multiple în zonele Amatrice şi Accumoli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici