Târgul de Crăciun s-a deschis la Alba Iulia şi Sebeş de Sfântul Nicolae - GALERIE FOTO

Mii de albaiulieni şi sebeşeni au participat, marţi seara, la aprinderea luminilor ornamentale de sărbători şi la deschiderea Târgului de Crăciun, în Alba Iulia şi Sebeş, în ambele oraşe fiind organizate cu această ocazie concerte cu colinde, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1974 afișări
Imaginea articolului Târgul de Crăciun s-a deschis la Alba Iulia şi Sebeş de Sfântul Nicolae - GALERIE FOTO

Târgul de Crăciun s-a deschis la Alba Iulia şi Sebeş de Sfântul Nicolae

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Albaiulienii au aprins împreună, la ora 18.00, iluminatul festiv, numărând descrescător. În Piaţa Cetăţii din Alba Iulia a fost montat un pavilion de lumină cu mii de beculeţe şi un brad artificial de 12 metri înălţime.

De jur-împrejurul brandului au fost amplasate mai multe căsuţe unde se comercializează vin fiert, dulciuri, produse hand-made şi alte obiecte ce pot fi oferite cadou. Alături de acestea se află un patinoar, care va fi deschis în sezonul rece în fiecare zi de la 10.00 la 22.00, preţul unei ore fiind cinci lei.

La marginea pavilionului se află se află o mică iesle, simbol al Naşterii Domnului, iar lângă brad este amplasată o sanie cu ren şi mai multe sisteme de încălzire.

Totodată, pe podurile din Cetatea Alba Carolina au fost montate tuneluri de lumini, copacii din parcul Unirii au fost ”îmbrăcaţi” în luminiţe, iar pe stâlpii de pe arterele principale au fost amplasate decoraţiuni luminoase. Sub felinarele din Cetate au fost amplasate luminiţele ornamentale sub forma Cetăţii de Alba Carolina din Alba Iulia, o stea cu şapte colţuri.

Şi la Sebeş, oamenii adunaţi în zona centrală au numărat descrescător şi au aprins împreună iluminatul festiv.

În parc a fost amenajat un patinoar cu acces gratuit, care va funcţiona până în 15 februarie, căsuţe decorate cu produse specifice Crăciunului şi o zonă cu aparate de joacă. Totodată, pe scena din zona centrală au urcat mai mulţi artişti care au interpretat mai multe colinde şi cântece de iarnă.

Cei care au venit să patineze sau să se bucure de atmosfera de sărbătoare s-au încălzit cu un ceai fierbinte, vin fiert, cafea sau ciocolată caldă.

Reprezentanţii Primăriei Sebeş susţin că la Moş Crăciun se va întâlni cu copiii, în 17 decembrie, pentru a oferi cadouri.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici