Teleorman: 14 localităţi sunt încă afectate de inundaţii, iar 65 de persoane sunt evacuate

Un număr de 65 de persoane din Teleorman sunt încă evacuate din locuinţe, iar 14 localităţi din judeţ sunt afectate de inundaţii marţi, viiturile afectând zeci de kilometri de drum, poduri şi podeţe, dar şi sedii ale unor agenţi economici, respectiv o moară, un magazin şi un bar.

294 afișări
Imaginea articolului Teleorman: 14 localităţi sunt încă afectate de inundaţii, iar 65 de persoane sunt evacuate

Teleorman: 14 localităţi sunt încă afectate de inundaţii, iar 65 de persoane sunt evacuate (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

Potrivit informaţiilor oferite, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, 14 localităţi sunt afectate, marţi dimineaţă, de inundaţii.

Printre localităţile afectate se numără municipiul Alexandria, unde apa a intrat în 33 de anexe gospodăreşti, iar viiturile au afectat un pod.

De asemenea, sunt afectate de inundaţii comunele Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca, Dideşti, Balaci, Vîrtoape, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti, Storobăneasa, Frumoasa şi Călineşti.

Un număr de 27 de sate din cele 13 comune au fost inundate în urma revărsării râurilor Teleorman, Vedea, Burdea, Tecuci, Câinelui şi a afluenţilor acestora.

Cel mai nou bilanţ dat publicităţii de ISU Teleorman arată că, marţi, sunt inundate 168 de case, 360 de curţi, 679 de anexe gospodăreşti, o moară, un magazin, un bar şi sunt colmatate 744 de fântâni.

Viiturile au afectat 29 de podeţe, două poduri, aproape 40 de kilometri de drumuri comunale, doi kilometri de drum forestier şi zece kilometri de drumuri judeţene.

Marţi dimineaţă, 65 de persoane sunt în continuare evacuate din case, cele mai multe din comunele Ciolăneşti şi Siliştea Gumeşti.

Apele au inundat, de asemenea, 1.103 hectare de teren arabil, 739 hectare de păşuni şi fâneţe şi 217 hectare de pădure.

Aproape 800 de animale sunt evacuate din gospodăriile afectate de viituri.

Militarii de la ISU Teleorman sunt sprijiniţi în acţiunile lor de zeci de ofiţeri şi subofiţeri de la Olt şi Argeş, dar şi de jandarmi şi poliţişti.

Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au ajuns marţi dimineaţă în localitatea Beiu, judeţul Teleorman, unde au vizitat mai multe zone inundate şi au discutat cu oamenii.

Localnicii din statul Beiu (Teleorman) i-au reclamat premierului Victor Ponta, venit să vadă pagubele produse de inundaţii, că autorităţile nu i-au informat că viitura se îndreaptă spre casele lor şi că locuinţele le sunt afectate şi de faptul că traficul de maşini grele a fost deviat spre sat.

Premierul Ponta şi vicepremierul Dragnea au anunţat că Guvernul va aloca 15 milioane lei pentru construirea unui dig şi pentru alte lucrări hidrotehnice de sistematizare a râurilor Vedea şi Teleormanul, proiectul urmând să fie finalizat până la sfârşitul lunii august.

"Soluţia tehnică mi-a fost explicată de către directorul general de la Apele Române, o să alocăm în prima şedinţă banii necesari pentru lucrările de sistematizare şi anul acesta sper să fie gata lucrările, în aşa fel încât tot ce reparăm şi îşi repară oamenii măcar să ştie că repară pentru mult timp. Asta e soluţia, o să dăm banii şi o să vin să văd că banii se folosesc exact la ceea ce am spus. În august vin aici să vedem", a afirmat Ponta.

Şeful Guvernului a asigurat că vor fi alocate şi materiale de construcţie pentru repararea caselor inundate.

El le-a mulţumit jandarmilor, poliţiştilor şi pompierilor pentru ajutorul acordat oamenilor ale căror case au fost inundate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici