Trupurile celor opt militari morţi în accident, transportate de la Sibiu cu camioane şi un avion

Trupurile neînsufleţite ale celor opt militari care au murit după prăbuşirea elicopterului, în apropiere de Stejăriş, sunt transportate, duminică după-amiază, spre Slatina, Piteşti şi Alba Iulia, cu camioane militare, şi spre Câmpia Turzii, cu un avion.

495 afișări
Imaginea articolului Trupurile celor opt militari morţi în accident, transportate de la Sibiu cu camioane şi un avion

Trupurile celor opt militari morţi în accident, transportate de la Sibiu cu camioane şi un avion (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

După ceremonia religioasă care s-a desfăşurat la Academia Forţelor Terestre din Sibiu şi care a inclus o parte oficiată de un preot reformat - întrucât unul dintre militari morţi era de această confesiune -, sicriele au fost urcate în camioane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Trei dintre camioane au plecat spre Slatina, Piteşti şi Alba Iulia, de unde erau trei dintre militari, în timp ce trupurile celorlalţi cinci au fost transportate la Aeroportul din Sibiu, de unde vor ajunge cu un avion militar la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii.

Militarii veniţi de la Câmpia Turzii pentru a asista la ceremonialul de la Sibiu au plecat cu un autocar, în timp ce rudele victimelor transportate cu camioanele au pornit după acestea cu maşinile.

La finalul ceremoniei, preşedintele ales, Klaus Iohannis, a salutat rudele militarilor morţi şi s-a îndreptat direct către maşină, cu care a părăsit incinta academiei.

Începând cu ora 16.00, la sediul bazei din Câmpia Turzii va avea loc, de asemenea, o ceremonie militară şi religioasă.

Un ceremonial religios a avut loc, duminică, pe platoul Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, unde au fost duse sicriele cu tupurile neînsufleţite ale celor opt militari morţi în accidentul aviatic de lângă Stejăriş, la eveniment asistând preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi ministrul Mircea Duşă.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Trupurile militarilor morţi în accidentul aviatic au fost duse, vineri seară, la Laboratorul de Medicină Legală (LML) Sibiu, pentru a fi făcute autopsiile.

Ancheta în cazul accidentului a fost preluată de Parchetul Militar Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici