Utilajele pentru deszăpezire din judeţul Arad circulă fără material antiderapant. Contractul va fi reziliat

Conducerea CJ Arad a anunţat, sâmbătă, că reziliază contractul cu firma de deszăpezire a drumurilor judeţene, după ce un control a arată că "utilajele sunt puţine sau chiar inexistente pe anumite tronsoane", iar unele de pe teren circulă fără material antiderapant.

1979 afișări
Imaginea articolului Utilajele pentru deszăpezire din judeţul Arad circulă fără material antiderapant. Contractul va fi reziliat

Utilajele pentru deszăpezire din judeţul Arad circulă fără material antiderapant. Contractul va fi reziliat

Măsura a fost anunţată sâmbătă de către preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, printr-un comunicat de presă, în care se mai menţionează că "în această iarnă au fost transmise firmei de deszăpezire mai multe puncte de vedere oficiale, din partea Consiliului Judeţean, prin care i se solicita intrarea în normalitate".

Mai multe echipe ale Consiliului Judeţean, coordonate de preşedintele Iustin Cionca şi vicepreşedintele Sergiu Bîlcea, au inspectat, sâmbătă, starea drumurilor judeţene, ca urmare a ninsorilor din ultimele ore. „Suntem foarte nemulţumiţi de ceea ce am constatat în teren! Am cerut colegilor din Consiliul Judeţean să demareze procedurile de reziliere a contractului cu firma care asigură deszăpezirea, pentru că nu se achită corespunzător de ceea ce şi-a asumat”, a declarat preşedintele Iustin Cionca.

Vicepreşedintele Sergiu Bîlcea a precizat că rezilierea contractului nu poate fi făcută de îndată, pentru că "potrivit contractului multianual cu firma care a câştigat licitaţia nu există o variantă de rezervă care să asigure deszpăpezirea judeţului".

„Contractul nu l-am făcut noi, ci l-am moştenit. Aşa cum spunea şi domnul preşedinte Iustin. Cionca, suntem foarte nemulţumiţi de felul cum se realizează deszăpezirea, deci nu se pune problema să mai continuăm cu această firmă. Suntem pe teren din această dimineaţă, utilajele sunt puţine sau chiar inexistente pe anumite tronsoane. Am întâlnit şi utilaje care circulă fără material antiderapant, deci şi acolo unde maşinile circulă, nu fac nimic. Am încercat să iau legătura cu proprietarul firmei, să îi sesizez că utilajele se plimbă fără să facă nimic, dar are telefonul închis. Aşa ceva este nepermis!”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a amintit că în cursul acestei ierni au fost transmise firmei de deszăpezire mai multe puncte de vedere oficiale, din partea Consiliului Judeţean, prin care i se solicita intrarea în normalitate.

„Ultima oară, le-am cerut săptămâna trecută, în urma unei discuţii cu primarul de la Târnova (o comună din judeţul Arad - n.r.), să îşi înteţească prezenţa pe teren. Nu constatăm că s-ar fi întâmplat, deci acest contract nu are de ce să mai meargă mai departe!”, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Drumurile judeţene sunt deszăpezite de către o firmă din judeţ, SC Inteco Holding SRL Sebiş, pentru circa 7,11 milioane de lei. Pentru o eficienţă mai mare, judeţul este împărţit în cinci zone, însă în toate intervine aceeaşi firmă în baza unui contract care ar mai fi trebuit să fie valabil încă circa doi ani. Conducerea firmei nu a putut fi contactată pentru a prezenta un punct de vedere în acest caz.

Conform autorităţilor în acest moment, în judeţ nu sunt drumuri blocate, dar drumurile judeţene sunt acoperite cu zăpadă şi în anumite zone se circulă mai greu.

"Poliţiştii au făcut mai multe sesizări pentru a interveni cu utilaje de deszăpezire în mod corespunzător", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Claudia Iuga.

Compania care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene a fost şi amendată de către poliţişti. În cursul lunii decembrie 2016, poliţiştii au sancţionat cu 2.600 lei firma care se ocupă de dezszăpezirea drumurilor pentru că nu a intervenit la timp cu utilajele astfel încât pe drumul judeţean 707 C tronsonul Juliţa - Mădrigeşti au existat probleme.

Citeşte şi: Încoronare împart

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici