Agenţia Mondială Antidoping: Meldonium, permis sportivilor doar în doze mai mici de un microgram

Agenţia Mondială Antidoping a anunţat că este permisă prezenţa unei cantităţi mai mici de un microgram de meldonium în eşantioanele recoltate sportivilor la controalele efectuate înainte de 1 Martie 2016.

1580 afișări
Imaginea articolului Agenţia Mondială Antidoping: Meldonium, permis sportivilor doar în doze mai mici de un microgram

Răsturnare de situaţie în Scandalul Meldonium. Agenţia Mondială Antidoping a anunţat miercuri, într-un comunicat oficial, că permite prezenţa unei cantităţi mai mici de un microgram de Meldonium în eşantioanele recoltate sportivilor la controalele efectuate înainte de 1 Martie 2016.

Comunicatul Agenţiei Mondiale Antidoping a venit la mai puţin de o zi după ce două sportive din România, atleta Mirela Lavric şi biatlonista Eva Tofalvi, au fost depistate pozitiv la Meldonium.

Agenţia Mondială Antidoping a pornit goana după sportivii care s-au dopat cu Meldonium, imediat după ce Maria Şarapova a anunţat că a picat un test antidoping efectuat în timpul Australian Open, în perioada 18-31 Ianuarie 2016.

Agenţia Mondială Antidoping a anunţat că din cei 158 de sportivi care au prezentat urme de meldonium la testele antidoping, 31 sunt de naţionalitate rusă. Printre aceştia se numără înotătoarea Yulia Efimova, Pavel Kulizhnikov, de la patinaj viteză, voleibalistul Alexander Markin, atletele Nadezhda Kotlyarova, Olga Vovk, Gulshat Fazletdinova, dar şi naţionala sub 18 ani de hochei pe gheaţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici