ANALIZĂ: Un joc total ofensiv i-a adus o victorie răsunătoare Simonei Halep

Obişnuită să se apere, să aştepte greşeala adversarei sau să puncteze după lungi schimburi de mingi, Simona Halep a arătat, miercuri, în partida cu Serena Williams, o altă faţă, total schimbată, în care ofensiva a fost atuul ei, în prima victorie obţinută în faţa unei sportive din Top 3 WTA.

3037 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: Un joc total ofensiv i-a adus o victorie răsunătoare Simonei Halep

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă este cineva în stare să o plimbe pe Serena Williams de două ori, dreapta-stânga, s-a terminat. Pentru că nu se mişcă aşa ca lumea. Dar trebuie să fii în stare", afirma, nu o dată, fostul tenismen Ion Ţiriac, cu privire la modul în care jucătoarea ce a dominat tenisul în ultimii ani poate fi învinsă.

Iar Simona Halep a fost "în stare" să respecte întocmai această tactică în meciul cu Serena Williams de la Singapore. Mai ofesnivă ca niciodată, încă de la început, românca nu a slăbit ritmul şi şi-a "plimbat" adversara dintr-un colţ într-altul al terenului, provocându-i una dintre cele mai grele înfrângeri din carieră. Statistica unui schimb lung de mingi câştigat de Halep a oferit exact măsura jocului româncei. Williams a parcurs 32 de metri pe teren, în timp ce Halep doar 18.

Este adevărat că şi Williams a "pus umărul" la succesul Simonei, comiţând un număr, neobişnuit pentru ea, de greşeli neforţate.

La fel ca în partida cu Eugenie Bouchard, de luni, Halep a început tare şi s-a detaşat la 4-0 în 12 minute, timp în care americana şi-a trecut în dreptul ei 12 greşeli neforţate, faţă de una comisă de sportiva din Constanţa. Firesc, setul a fost dus la zero de Halep, în doar 20 de minute.

Al doilea set a început, la fel ca primul, cu un break al ocupantei locului 4 WTA. Serena a dat semne că este pe teren în al doilea ghem, când a avut două mingi de break, ratate însă, şi în următorul joc, primul câştigat de ea pe propriul serviciu, după 37 de minute de la începutul partidei. De altfel, una dintre armele ei forte, serviciul, a trădat-o pe jucătoarea americană.

Halep a continuat să fie agresivă şi a pus-o la respect pe Williams, câştigând următoarele trei ghemuri şi ducând scorul la 5-1. Cu un ultim efort, cea mai bună jucătoare din lume şi-a mai făcut o dată serviciul şi apoi a avut două mingi de break. Dând dovadă de sânge rece, românca a câştigat patru mingi la rând, setul, cu 6-2, şi partida după 65 de minute.

Statistica meciului arată forma slabă a americancei, dar şi jocul bun şi puterea de concentrare ale Simonei Halep. În 14 ghemuri, Williams a comis 36 de greşeli neforţate, din care şapte duble greşeli, faţă de 11 Halep (două duble greşeli). Jucătoarea română a avut o proporţie de reuşită a primului serviciu de 64 la sută (60 la sută - Williams) şi a fructificat cinci din cele şase mingi de break avute. În schimb, Serena Williams, deşi a beneficiat de acelaşi număr de mingi de break, nu a câştigat niciuna. La puncte câştigătoare, cele două sportive au fost la egalitate, 11-11.

Astfel, Halep a obţinut cel mai mare succes din carieră, primul în faţa Serenei Williams, o jucătoare care şi la 33 de ani se află pe primul loc în lume şi care are în palmares 18 titluri de Grand Slam şi alte 45 de turnee câştigate, totalizând premii de peste 60 de milioane de dolari.

Simona Halep este foarte aproape de a juca semifinalele Turneului Campioanelor, încă de la prima participare la finala sezonului, cea mai importantă competiţie după turneele de Mare Şlem.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici