Andreea Mitu a învins-o pe Eugenie Bouchard. Canada - România, scor 1-2, în Fed Cup. Românca, în lacrimi după meci - VIDEO

Jucătoarea de tenis Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, duminică, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa României în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Andreea Mitu a izbucnit în plâns, după ce a reuşit să o învingă pe sportiva canadiană Eugenie Bouchard.

5736 afișări
Imaginea articolului Andreea Mitu a învins-o pe Eugenie Bouchard. Canada - România, scor 1-2, în Fed Cup. Românca, în lacrimi după meci - VIDEO

Andreea Mitu a învins-o pe Eugenie Bouchard. Canada - România, scor 1-2, în Fed Cup. Românca, în lacrimi după meci - VIDEO

Mitu, 23 de ani, a fost selecţionată în echipa României după ce Simona Halep, locul 3 WTA, şi Monica Niculescu, locul 61 WTA, au declinat participarea. Totuşi, Mitu nu ar fi evoluat dacă Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, nu s-ar fi accidentat în meciul de sâmbătă, cu Francoise Abanda.

"Mi-am spus să fiu pozitivă, să-mi fac jocul, să joc fiecare punct, să privesc către echipa mea pentru susţinere. Să evoluezi pentru ţara ta este ceva special, nu poţi compara cu o victorie în circuit", a declarat Mitu, pentru site-ul Fed Cup, după succesul de duminică, obţinut în faţa unei adversare clasate mai bine cu aproape o sută de locuri în ierarhia WTA.

Andreea Mitu: Am avut o încărcătură emoţională imensă

"Am dormit bine, pentru că nu ştiam că o să joc. Emoţiile au început după antrenamentul de azi, când Irina a decis să se păstreze pentru pentru dublu, în caz că este egalitate. Am avut emoţii mari, s-a văzut şi l-a sfârşit când am plâns, am avut o încărcătură emoţională imensă. A fost cel mai greu meci câştigat al carierei mele. Victoria asta înseamnă foarte mult pentru mine. În ultimul set am lăsat emoţiile deoparte, am încercat să intru montată şi să fiu plină de energie, dar mi-a fost un pic teamă, am crezut că o să joace mult mai bine, poate nu a făcut un meci bun, nu ştiu cum joacă de obicei. Ea a intrat cu un plus, eu puţin timorată. Alina (n.r. - Tecşor) mi-a spus să nu mă gândesc la scor, să-mi fac jocul, să servesc, să-mi asum riscuri, să iau toate şansele. La un moment dat am întrebat-o cât e scorul. Am jucat fiecare punct şi eram aşa, în meci, că nu mai ştiam ce scor este. Nu mi-am spus nimic la minge de meci, doar să dau returul ăla în teren", a afirmat Mitu, la Dolce Sport.

Încurajată de numeroşi suporteri români, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, duminică, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

Partida a durat o oră şi 58 de minute.

Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii de la Montreal, dintre Canada şi România.

În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada, după prima zi.

Mitu a înlocuit-o pe Irina-Camelia Begu, accidentată în meciul de sâmbătă.

Tot duminică mai sunt programate partidele Francoise Abanda - Alexandra Dulgheru şi Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann - Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Învingătoarea din partida Canada-România va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici