Andreea Mitu, victoria carierei în meciul cu Eugenie Bouchard

Andreea Mitu s-a autodepăşit în partida cu numărul 1 canadian, Eugenie Bouchard, făcând să dispară o diferenţă de aproape o sută de locuri în ierarhia WTA, printr-un joc curajos, în care a arătat multe calităţi, peste poziţia 104 pe care o ocupă în acest moment în lume.

338 afișări
Imaginea articolului Andreea Mitu, victoria carierei în meciul cu Eugenie Bouchard

Andreea Mitu, victoria carierei în meciul cu Eugenie Bouchard

Cu un serviciu destul de bun, care a susţinut-o în multe momente dificile, cu o lovitură de dreapta puternică şi precisă, cu o mişcare agilă pe teren, românca s-a impus în mai puţin de două ore în faţa unei sportive blazate, care a transformat anunţul triumfător al participării la această întâlnire din Cupa Federaţiei într-un eşec răsunător, atât prin prestaţie, cât şi prin comportament.

Mitu a început destul de ezitant, dar s-a ţinut de titrata ei adversară până la scorul de 2-3, când Bouchard a reuşit un break. Românca a recuperat imediat pe serviciul rivalei, apoi a egalat la 4. La scorul de 4-5, Mitu a condus cu 40-15, dar şi-a pierdut serviciul, permiţându-i lui Bouchard să câştige primul set, după 40 de minute.

Andreea Mitu a intrat mai decisă în setul secund şi, cu un break în primul ghem, a condus cu 2-0. Bouchard a revenit cu trei ghemuri câştigate la rând, dar sportiva română nu a cedat şi a câştigat pe serviciul adversarei la scorul de 4-4. A urmat un ghem dramatic, de genul celui din finalul meciului Alexandra Dulgheru - Eugenie Bouchard, cu multe egalităţi şi răsturnări de scor. Bouchard a avut 40-0, apoi încă o minge de break, dar Mitu le-a anulat pe toate şi a câştigat setul la a doua minge care a obţinut-o, scor 6-4, după 50 de minute.

Setul decisiv a fost un monolog pentru Mitu, care a cedat doar un ghem, la 2-0, şi un calvar pentru Bouchard. Ocupanta locului 7 mondial nu a mai jucat nimic şi a părăsit terenul cu capul plecat după aproape două ore şi după un week-end pe care presa canadiană l-a numit "de coşmar".

Dacă Alexandra Dulgheru a ştiut, sâmbătă, să gestioneze erorile comise de Bouchard, Mitu a luat meciul în mână şi şi-a dominat adversara. Românca de pe locul 104 WTA a avut 31 de lovituri câtigătoare, faţă de 12 Bouchard.

Andreea Mitu a izbucnit în plâns, după ce a reuşit să o învingă pe Bouchard. Jucătoarea bucureşteană de 23 de ani a fost selecţionată în echipa României după ce Simona Halep, locul 3 WTA, şi Monica Niculescu, locul 61 WTA, au declinat participarea. Totuşi, Mitu nu ar fi evoluat dacă Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, nu s-ar fi accidentat în meciul de sâmbătă, cu Francoise Abanda.

"Mi-am spus să fiu pozitivă, să-mi fac jocul, să joc fiecare punct, să privesc către echipa mea pentru susţinere. Să evoluezi pentru ţara ta este ceva special, nu poţi compara cu o victorie în circuit", a declarat Mitu, după succesul de duminică, cel mai important din carieră.

Încurajată de numeroşi suporteri români, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei.

Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii de la Montreal, dintre Canada şi România.

În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada, după prima zi.

Tot duminică mai sunt programate partidele Francoise Abanda - Alexandra Dulgheru şi Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann - Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Totuşi, este posibil ca Begu să joace în locul lui Mitu şi alături de Olaru, în partida de dublu.

Învingătoarea din partida Canada-România va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici