Autorităţile din Arabia Saudită: Victor Piţurcă trebuie să primească imediat viza de călătorie

Autorităţile din Jeddah, Arabia Saudită, au anunţat, miercuri, că Victor Piţurcă nu a încălcat legea şi i-au cerut Ministerul Saudit al Sportului să-i elibereze viza de călătorie în regim de urgenţă, potrivit publicaţiilor din Golf.

1088 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Arabia Saudită: Victor Piţurcă trebuie să primească imediat viza de călătorie

Autorităţile din Arabia Saudită: Victor Piţurcă trebuie să primească imediat viza de călătorie (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

Şeicii clubului Al-Ittihad au depus o plângere pe numele lui Victor Piţurcă, prin care l-au acuzat pe acesta că a comis un abuz şi a incitat fanii echipei, dar poliţia a decis să nu demareze urmărirea penală. A trecut o săptămână de când Piţurcă încearcă să părăsească Arabia Saudită.

Piţurcă a decis să-şi rezilieze contractul cu Al-Ittihad şi a cerut o viză de părăsire a ţării, însă conducătorii clubului saudit nu au fost de acord. Aceştia au declarat ulterior că fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României a incitat suporterii şi opinia publică şi a ameninţat administraţia. Conform legislaţiei din Arabia Saudită, o persoană venită cu contract de muncă nu poate părăsi ţara fără acordul angajatorului.

Victor Piţurcă s-a adresat şi Ambasadei României la Riad, iar Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat oficial. "Încă de la data contactării Ambasadei României la Riad de către cetăţeanul român, la 14 iulie 2016, misiunea diplomatică a menţinut permanent legătura cu acesta şi cu reprezentanţii clubului cu care colabora. Ambasada României la Riad a pus la dispoziţia cetăţeanului român un avocat şi un translator, însă acesta a declinat oferta, motivând că beneficiază deja de aceste servicii", a precizat MAE.

Piţurcă a antrenat Al-Ittihad în perioadele octombrie 2014-iulie 2015 şi decembrie 2015-iulie 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici