Leicester City, campioana Angliei, una dintre minunile sportului mondial - VIDEO

Performanţa campioanei Angliei, Leicester City, face parte dintr-un şir de succese şi victorii neaşteptate în sportul mondial, precum cele înregistrate de naţionalele de fotbal ale Danemarcei şi Greciei sau triumful lui Boris Becker la Wimbledon, la vârsta de 17 ani şi 110 zile.

3192 afișări
Imaginea articolului Leicester City, campioana Angliei, una dintre minunile sportului mondial - VIDEO

Leicester City, campioana Angliei, una dintre minunile sportului mondial

În 1984, ciclistul francez, Eric Caritoux, a câştigat Turul Spaniei după ce i-a surclasat pe favoriţii Alberto Fernández, Reimund Dietzen şi Pedro Delgado. La acel moment, nimeni nu credea că Eric Caritoux poate obţine o asemenea performanţă. Până la acel succes, cea mai bună clasare a lui Caritoux fusese un loc 22 în Turul Franţei, poziţie obţinută cu cinci ani înaintea triumfului din La Vuleta.

Un an mai târziu, un necunoscut german pe nume Boris Becker cucerea primul său titlu de Grand Slam şi intra în galeria celor mai mari jucători de tenis ai lumii. Becker triumfa pe iarba de la Wimbledon, fără să fie cap de serie, la vârsta de 17 ani şi 227 de zile, record doborât în 1989 de Michael Chang, campion la Roland Garros la vârsta de 17 ani şi 110 zile.

Leicester City nu este prima echipă de fotbal care a obţinut o performanţă uriaşă din poziţia de outsider. În 1992, echipa naţională a fostei Iugoslavii a pierdut dreptul de a juca la Campionatul European de fotbal din Suedia din cauza problemelor politice. Danemarca a luat atunci locul Iugoslaviei. Chemaţi din vacanţă, fotbaliştii danezi, printre care Brian Laudrup, Jensen, Vilfort sau Povlsen au făcut un turneu final perfect şi au învins Germania în finală, scor 2-0, goluri Jensen şi Vilfort. La nemţi jucau atunci Klinsmann, Effenberg, Brehme, Riedle sau Sammer.

În 2004, la 12 ani distanţă faţă de succesul neaşteptat al Danemarcei, naţionala de fotbal a Greciei, condusă de germanul Otto Rehhagel, a cucerit primul ei titlu de campioană a Europei. Grecii s-au calificat dintr-o grupă cu Portugalia, ţara care a organizat turneul, Spania şi Rusia, au trecut în sferturile de finală de Franţa, de Cehia în semifinale şi au cucerit trofeul după finala cu Portugalia, scor 1-0.

Şi în golf s-au petrecut minuni. În 2009, coreeanul Yong Eun Yang a devenit primul jucător de golf din Asia care a cucerit un titlu de Grand Slam. Yang, clasat atunci pe locul 110 în ierarhia golfului mondial, a început slab turneul, însă în doar 48 de ore, a ajuns în finală, unde l-a surclasat pe celebrul Tiger Woods.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici