Mihaela Buzărnescu şi Ana Bogdan, victorii în primul tur al calificărilor la Australian Open

Mihaela Buzărnescu (541 WTA) şi Ana Bogdan (125 WTA) au avansat, joi dimineaţa, în turul 2 al calificărilor din cadrul primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open.

897 afișări
Imaginea articolului Mihaela Buzărnescu şi Ana Bogdan, victorii în primul tur al calificărilor la Australian Open

Mihaela Buzărnescu şi Ana Bogdan, victorii în primul tur al calificărilor la Australian Open

Mihaela Buzărnescu a învins-o pe Olga Govorţova (Belarus, 173 WTA), scor 7-5, 5-7, 6-2, în timp ce Ana Bogdan (125 WTA) a câştigat în faţa olandezei Arantxa Rus (177 WTA), cu 3-6, 6-1, 6-4.

Buzărnescu a acces în manşa secundă a calificărilor după ce a trecut de o jucătoare mai bine poziţionată cu 368 de locuri. Govorţova, fost număr 35 mondial, a fost dominată de jucătoarea din România, intrată în calificările de la Melbourne graţie clasamentului protejat. Buzărnescu şi-a adjudecat primul set cu 7-5, după o revenire excelentă de la 3-5, apoi Olga a câştigat cu acelaşi scor manşa secundă.

Buzărnescu a început bine decisivul, extrem de agresivă, iar adversara ei nu a mai luat decât două game-uri, la 3-0 şi 5-1. Sportiva din România s-a impus în două ore şi 22 de minute, scor 7-5, 5-7, 6-2. În turul doi o va înfrunta pe Olivia Rogowska (Australia, 275 WTA), posesoare a unui wild-card.

Bogdan a acces şi ea în turul secund al calificărilor din cadrul Australian Open. Sportiva din Sinaia a avut emoţii după un prim set cedat cu 6-3, însă a revenit în al doilea, pe care l-a câştigat cu 6-1. Tensiunea a crescut însă în actul al treilea, în care olandeza a avut 4-3, dar Ana a revenit pe final şi a reuşit să câştige trei game-uri la rând.

Bogdan o învinge pe Rus cu 3-6, 6-1, 6-4, în două ore şi patru minute, iar în meciul următor se va duela cu Ellen Perez (Australia, 634 WTA). Atât Bogdan, cât şi Buzărnescu încearcă să se califice în premieră pe tabloul principal de la Australian Open, acolo unde le aşteaptă Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici