Mircea Lucescu: Christoph Daum are nevoie de timp de adaptare pentru a reuşi la naţionala României

Mircea Lucescu, antrenorul echipei Zenit Sankt Petersburg, în vârstă de 70 de ani, s-a declarat, marţi, un susţinător al noului selecţioner de la echipa naţională a României, Christoph Daum, despre care a spus că "are nevoie de multă răbdare şi încredere".

618 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Christoph Daum are nevoie de timp de adaptare pentru a reuşi la naţionala României

Mircea Lucescu: Christoph Daum are nevoie de timp de adaptare pentru a reuşi la naţionala României

În 2002, Mircea Lucescu l-a înlocuit pe Christoph Daum pe banca tehnică a lui Beşiktaş Istanbul, după cel de-al doilea mandat al germanului la gruparea turcă. În primul, Daum câştigase campionatul, în 1995, şi Cupa Turciei în 1994. La Beşiktaş, "Il Luce" a cucerit titlul de campion, în 2003.

Primit cu ostilitate de lumea fotbalistică din România, Christoph Daum a dat dovadă în permanenţă de diplomaţie când a venit vorba despre criticii săi. Mircea Lucescu este conştient că Daum are nevoie de timp şi de încredere din partea cluburilor şi tuturor celor din jurul său pentru a reuşi la naţionala României.

"Orice om, mai ales că este străin, are nevoie de timp de adaptare, să cunoască campionatul, are nevoie să cunoască jucătorii. Are nevoie de toată experienţa acumulată de-a lungul anilor şi de încrederea oamenilor din jur. Dacă nu le va avea, va fi cu siguranţă un perdant. Din punct de vedere al pregătirii, sunt sunt convins că e foarte bine pregătit. E adevărat că ceva timp nu a mai activat, dar funcţia de selecţioner e cu totul alta decât cea de antrenor. În orice caz, îi doresc multă baftă şi multă răbdare şi încredere în jucătorii pe care îi are la dispoziţie. Îi doresc să aibă parte de o foarte bună organizare şi să îl ajute şi cluburile", a spus Lucescu la DigiSport.

Născut pe 24 octombrie 1953, Daum a fost jucător la Eintracht Duisburg şi FC Koln. Ca antrenor le-a pregătit pe FC Koln, VfB Stuttgart, Beşiktaş, Bayer Leverkusen, Austria Viena, Fenerbahce, Eintracht Frankfurt, FC Brugge şi Bursaspor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici