Mircea Lucescu: Nu ne-am făcut de râs la EURO, am făcut o figură frumoasă în primele două jocuri

Naţionala României a fost eliminată de la Campionatul European după ce a acumulat un singur punct şi a fost învinsă de Albania. Mircea Lucescu nu consideră că suporterii români ar trebui să dramatizeze această situaţie.

714 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Nu ne-am făcut de râs la EURO, am făcut o figură frumoasă în primele două jocuri

Mircea Lucescu: Nu ne-am făcut de râs la EURO, am făcut o figură frumoasă în primele două jocuri (Imagine Laurentiu Mich / Mediafax Foto)

Antrenorul lui Zenit este de părere că simpla calificare la turneul final reprezintă o performanţă şi afirmă că naţionala lui Iordănescu nu s-a făcut de râs în Franţa.

"Cred că echipa României merita mai mult. Au avut meciul în mână cu Elveţia, din păcate au primit gol. Dar este un campionat extrem de echilibrat. Şi eu zic că băieţii merită felicitări că s-au calificat la acest turneu final. Cred că băietii nu ne-au făcut de râs pentru că noi suntem dispuşi să judecăm prin prisma adversarului. Eu cred că Albania nu mai este echipa care a fost. Albanezii au jucători peste tot în Europa şi în echipa Elveţiei. Au ieşit rapid din ţară, s-au adaptat pentru că au un fotbal mult mai agresiv. Pentru noi trebuie să fie un pas pe care l-am făcut, un pas mare. După atâţia ani de necalificare am reuşit această calificare şi am făcut, mai ales în primele două jocuri, am făcut o figură frumoasă.

Trebuie să menţinem acelaşi spirit. Sigur că între timp, sunt atâţia jucători tineri care joacă în Europa. Să sperăm că ei o să reuşească să joace titulari în primele echipe şi trebuie să plecăm de la acest nivel. Să considerăm că această calificare a fost importantă pentru cei care vin din urmă. Şi că echipa naţională va deveni o echipă extrem de puternică", a declarat Mircea Lucescu pentru DolceSport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici