Presa spaniolă: Tito Vilanova se va retrage din funcţia de antrenor al FC Barcelona. Tehnicianul suferă din nou de cancer şi va fi operat joi

Antrenorul echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, al cărui cancer a recidivat, se va retrage din postul pe care îl deţine, gruparea catalană urmând să caute un înlocuitor pentru restul sezonului, informează presa internaţională.

1409 afișări
Imaginea articolului Presa spaniolă: Tito Vilanova se va retrage din funcţia de antrenor al FC Barcelona. Tehnicianul suferă din nou de cancer şi va fi operat joi

Presa spaniolă: Tito Vilanova se va retrage din funcţia de antrenor al FC Barcelona. Tehnicianul suferă din nou de cancer (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

În vârstă de 44 de ani, Vilanova a suferit în noiembrie 2011 o operaţie în cadrul căreia i-a fost îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă, însă boala a recidivat, potrivit presei spaniole.

Cotidianul catalan Sport scrie, miercuri, în ediţia online, că antrenorul formaţiei FC Barcelona, Tito Vilanova, va fi supus unei intervenţii chirurgicale joi, după ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul în care i-a fost extirpată o tumoare, în 2011.

"Dacă totul decurge conform planului, Vilanova îşi va petrece Crăciunul acasă, iar într-o lună va reveni la antrenamente", scrie Sport, citând surse medicale.

Tito Vilanova a semnat în luna aprilie un contract pe doi ani cu FC Barcelona, după ce Josep Guardiola s-a retras de la conducerea tehnică.

FC Barcelona are nouă puncte avans în Primera Division şi a început deja tratativele pentru înlocuirea lui Vilanova.

Conferinţa de presă programată pentru miercuri a fost anulată, ca urmare a acestei veşti.

Sub conducerea lui Vilanova, FC Barcelona a reuşit cel mai bun start din istoria Primera Division, înregistrând 15 victorii şi un egal în cele 16 etape disputate. De asemenea, gruparea catalană este calificată în optimile Ligii Campionilor.

Tito Vilanova ar putea fi supus unei noi intervenţii chirurgicale, după ce medicii i-au descoperit o tumoră, informează El Mundo Deportivo.

La 22 noiembrie 2011, Vilanova a fost operat pentru a i se extirpa o tumoră la glanda parotidă. Acum, o nouă investigaţie medicală a arătat apariţia unei alte tumori. Presa spaniolă scrie că ar fi vorba de o recidivă.

Până în prezent, FC Barcelona nu a comunicat nimic pe acest subiect. Gruparea catalană a suspendat toate activităţile aflate în programul de miercuri.

Vilanova este antrenorul Barcelonei din această vară, când l-a înlocuit pe Josep Guardiola.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici