S-a tras la sorţi tabloul de la Australian Open. Simona Halep-Shelby Rogers, în primul tur

Simona Halep, locul patru în clasamentul mondial, se află pe aceeaşi parte de tablou cu liderul mondial Angelique Kerber la turneul de la Australian Open (16-29 ianuarie), dar cele două se pot întâlni doar în semifinale, conform tragerii la sorţi de vineri dimineaţă.

651 afișări
Imaginea articolului S-a tras la sorţi tabloul de la Australian Open. Simona Halep-Shelby Rogers, în primul tur

S-a tras la sorţi tabloul de la Australian Open. Simona Halep-Shelby Rogers, în primul tur (Imagine: Hepta)

Simona Halep, a patra favorită a turneului, debutează luni dimineaţă la Melbourne contra americancei Shelby Rogers, a 57-a jucătoare a lumii. Deşi se poziţionează în afara Top 50, Rogers a început anul în forţă, învingând-o pe Eugenie Bouchard la Brisbane, cu scorul de 6-2, 2-6, 6-1. Simona a mai jucat împotriva americancei o singură dată, tot în cadrul unui Grand Slam - la US Open 2015, iar constănţeanca s-a impus fără probleme, cu 6-2, 6-3.

Halep a fost distribuită pe aceeaşi jumătate de tablou cu liderul mondial Angelique Kerber, iar asta înseamnă că cele două se pot întâlni în semifinale. În schimb, Simona scapă de Serena Williams (2 WTA) până în marea finală. În 2016, românca a fost eliminată încă din primul tur, iar cel mai bun rezultat este sfertul de finală din 2015.

Irina Begu (30 WTA), cealaltă jucătoare din România care are statut de favorită, o înfruntă în manşa inaugurală pe eleva lui Victor Ioniţă - Yaroslava Şvedova (Kazahstan, 41 WTA). Sorana Cîrstea (78 WTA) e cotată cu şanse bune contra Irinei Khromacheva (Rusia, 92 WTA), în timp ce Monica Niculescu (40 WTA) aşteaptă o adversară venită din calificări. În fine, debutanta Patricia Ţig va disputa un meci de foc în turul I, întâlnind-o pe campioana olimpică Monica Puig (Puerto Rico, 32 WTA).

Cel mai aşteptat meci din primul tur al Australian Open este cel dintre Serena WIlliams şi Belinda Bencic (48 WTA). Americanca nu a convins în acest început de sezon, în timp ce talentata elveţiancă, fost număr 7 mondial, se află în revenire de formă. De partea cealaltă, Angelique Kerber, campioana en-titre (6-4, 3-6, 6-4 în finala cu Serena Williams), a primit o adversară ceva mai accesibilă, pe Lesia Ţurenko din Ucraina, locul 61 în ierarhia mondială.

Competiţia disputată pe suprafaţă dură este dotată cu premii totale în valoare de 50 milioane de dolari, un maxim istoric.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici