Simona Halep - Nao Hibino, scor 6-2, 6-0, în primul tur al turneului de la Roland Garros

Simona Halep, clasată pe locul şase în ierarhia WTA, a câştigat, luni, scor 6-2, 6-0, meciul jucat cu Nao Hibino (Japonia, 70 WTA), în primul tur al turneului de la Roland Garros (Franţa), dotat cu premii totale în valoare de 32.017.500 de dolari.

1874 afișări
Imaginea articolului Simona Halep - Nao Hibino, scor 6-2, 6-0, în primul tur al turneului de la Roland Garros

Simona Halep - Nao Hibino, scor 6-2, 6-0, în primul tur al turneului de la Roland Garros

Partida dintre cele două jucătoare a durat doar 45 de minute. Primul set a fost echilibrat până la scorul de 1-1, când ambele jucătoare au reuşit să câştige pe propriul serviciu. Imediat, Halep a reuşit două break-uri, distanţându-se la 4-1. Game-ul următor, Nao Hibino a reuşit, la rândul său, să câştige contra serviciului. Imediat, constănţeanca a reuşit un re-break şi, în final, şi-a adjudecat primul set, scor 6-2.

În actul secund, jucătoarea din Japonia nu i-a mai putut face faţă Simonei, care şi-a adjudecat setul doi cu scorul de 6-0. În primul set, Halep a avut un procentaj de 64% puncte câştigate cu primul serviciu, a câştigat trei din patru mingi de break, a oferit cinci lovituri direct câştigătoare şi a făcut opt greşeli neforţate.

Imediat după meci, Halep a vorbit pentru Eurosport: "Am încredere în forţele proprii după turneul câştigat la Madrid, iar acum îmi fac jocul meu, nu mă uit la ce joacă adversara. A fost puţin greu că meciul s-a amânat din cauza ploii şi a trebuit să aştept, însă nu mă plâng pentru că şi pentru Hibino a fost la fel. Mă bucur că am reuşit să intru în minge pe primul serviciu al adversarei şi consider că acesta este un pas înainte".

Hibino preferă suprafeţele rapide şi a disputat doar al 14-lea meci pe zgură în carieră.

Pentru accederea în faza următoare a competiţiei din Paris, Simona Halep şi-a asigurat 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 60.000 de euro.

În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Zarina Diyas (Kazahstan, 90 WTA) şi Carina Witthoeft (Germania, 100 WTA). Partida dintre cele două combatante va începe luni, în jurul orei 19:15, ora României.

Simona nu se află pe aceeaşi jumătate de tablou cu americanca Serena Williams (numărul 1 mondial), dar se află pe aceeaşi parte cu Irina Begu, cu care se poate înfrunta în semifinale. Totodată, prima adversară cu adevărat dificilă pentru Halep urmează să apară, teoretic, abia în sferturi.

Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în turul 2 la Paris. În 2014, constănţeanca a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici