Sportivii ruşi care au picat testele anti-doping în ultimele 6 luni au folosit Meldonium

Craig Reedie, preşedintele Agenţiei Mondiale Anti-Doping, a declarat că toţi sportivii şi sportivele din Rusia care au picat testele anti-doping în ultimele 6 luni au folosit medicamentul Meldonium.

301 afișări
Imaginea articolului Sportivii ruşi care au picat testele anti-doping în ultimele 6 luni au folosit Meldonium

Sportivii ruşi care au picat testele anti-doping în ultimele 6 luni au folosit Meldonium (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Craig Reedie, preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping, a declarat pentru Reuters că în perioada noiembrie 2015-mai 2016, medicamentul Meldonium s-a găsit în 47 din cele 49 de probe pozitive ale sportivilor din Rusia.

"Acest medicament nu se poate vinde în Europa şi nici în Statele Unite. Nu se potriveşte cu sistemele noastre. Este clar că este o problemă.", a declarat Craig Reedie, preşedintele Agenţiei Mondiale Anti-doping.

Fabricat în Letonia, Meldonium este un medicament anti-ischemic, care poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos. La începutul acestui an, Agenţia Mondială Anti-doping a introdus Meldonium pe lista cu substanţe interzise.

Meldonium a fost folosit de sportivii ruşi de la rugby în 7, biatlon, patinaj viteză, hochei, tenis, volei şi atletism.

Craig Reedie a declarat că se va întâlni cu Grigory Rodchenkov, omul care a declarat că la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci au concurat sportivi ruşi dopaţi şi că probele acestora au fost acoperite de oficialii Agenţiei Anti-Doping din Rusia.

"Vom aranja o întâlnire cu domnul Rodchenkov pentru că avem nevoie de toate informaţiile.", a declarat Craid Reedie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici