Viralul lui Banu: DOAR STEAUA – DINAMO. Omul şi cultura ultras

”Am ore de Steaua-Dinamo pe stadion mai mult decât ore de liceu şi nu aş inversa trecutul ăsta nici 1 minut.” mărturiseşte Alexandru Banu în comentariul său. Astăzi, este marele derby, dar, mai mult ca orice, este confruntarea între suporteri, între emoţie şi comportament social.

2579 afișări
Imaginea articolului Viralul lui Banu: DOAR STEAUA – DINAMO. Omul şi cultura ultras

Viralul lui Banu: DOAR STEAUA – DINAMO. Omul şi cultura ultras

Explicaţie titlu: umilinţa mondială pe care şi-a luat-o campioana europeană Steaua Bucureşti. Regina Europei şi orice altă denumire împământenită stejăreşte, cu tulpină cât casa. Ăsta-i titlul, trecem la ora de toamnă. Un Bucureşti cu ploicică pe weather.com, o Vamă expirată înainte de termen, concedii la final de stagiune şi un dezinteres în aer pentru vilegiaturi sau altele. Aşa începe a doua treime a lui August 2016. Şi ce facem, dom’le, ce facem noi sâmbătă? Păi asta zic de la-nceput! Ieşim la aer pe la 7 şi o ţinem drept până dăm de cel mai frumos loc de pe Pământ azi de la 9. Acolo unde se joacă meci magic pe Arena Naţională, cel “mai” derby by the book (2 echipe din acelaşi oraş). Sunt armatele şi miliţiile care s-au lovit cel mai mult de când e fotbalul în România, sunt religiile care au băgat oameni în mormânt de ciudă, dar şi de extazul golului în plus. Şi-a spart lumea tâmple si puşculiţe pentru astea două echipe, a făcut pasiuni şi a divorţat din cauza lor. A pierdut averi la pariuri şi s-a îmbogăţit spiritual. Steaua-Dinamo e celula de bază a prieteniei dintre doi oameni, adică bărbaţi. Înjuri, scuipi, te baţi, te dai de pereţi, te simţi OM, adică bărbat. De la sudalmă la scatoalcă, de la tragedie la comedie (vezi ultimul exemplu ULTRA). E război pe bune şi circ pe pâine, trebuie să fii acolo, să vii la Bucureşti de oriunde eşti. Pe net e 15, 40, 50, 75 sau 150 de lei scorul dacă ai VIP la număr.

Ok, sunt de acord că fotbalul s-a politichizat cu Gigei şi Robertzei (pe care îi avem), a plecat în Vest pe sute de milioane (pe care nu le avem), iar consecinţă-ce să vezi, Doamne?! – e praf! Dar două echipe praf sunt egale, nu e Steaua – Man City, e un fel de Man United – Man City la solduri. Adică va fi bătălie în teren şi în arenă, cu galbene şi poate roşii, cu şuturi care bubuie, cu sex la distanţă între galerii (pentru cine mai are galerie), cu bolerouri din palme, cu bannere semnate de copywriterii isteţi ai stadioanelor, cu trei culori pregnante şi agitate. Plus un arbitru cu o mamă pe care şi-o doreşte tot stadionul. Şi poţi să scuipi seminţe şi poţi să bei cola şi poţi să bei bere fără alcool şi poţi să mănânci hotdog şi poţi să mănânci popcorn. Unde altundeva sâmbăta de azi 2016 de la 21.00 mai un meniu aşa pompos? Şi poţi să scuipi fără motiv.

O să fie lume multă, vreau peste 50.000 şi am motiv mai bun de mers decât ai avut tu la congresul PSD. Sfat: evită sectorul “baieti cu baggy pants şi fete stilettoase”. Din păcate s-a umplut de d’astia, dar – norocul nostru – că ei sunt la VIP şi că noi nu suntem VIP. Pentru noi ceilalţi există atmosfera genialo-orgasmatronico – fantastică a unui Steaua-Dinamo pe viu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici