Cinci metode eficiente pentru a scăpa de mahmureală

O noapte de beţie are efecte nefaste asupra organismului. Din cauza excesului de alcool, orice zgomot devine insuportabil, iar din cauza durerilor de cap, apare senzaţia de toropeală şi dispare pofta de mâncare.

399 afișări
Imaginea articolului Cinci metode eficiente pentru a scăpa de mahmureală

Cinci metode eficiente pentru a scăpa de mahmureală (Imagine: Dragos Cristescu/Mediafax Foto)

Dr. Graham Archard, medic nutriţionist britanic, spune că principala cauză a stărilor neplăcute care apar după excese, fie ele şi alcoolice, este deshidratarea. Ea apare pentru că băuturile alcoolice blochează producţia hormonului numit vasopresina, care ajută organismul să conserve apa.

În astfel de situaţii, specialistul recomandă în primul rând evitarea sucului de portocale şi a băuturilor care au un conţinut ridicat de cofeină. "Fresh-ul de portocale, dar şi celelalte sucuri din citrice trebuie evitate, deoarece acestea cresc nivelul de aciditate din stomac. Cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde şi băuturile care au un conţinut ridicat de cofeină accentuează starea de deshidratare. În plus, cafeaua este contraindicată ca tratament împotriva mahmurelii, deoarece accentuează starea de rău după o noapte de beţie", precizează dr. Archard.

Citeşte mai multe despre metodele eficiente pentru a scăpa de mahmureală pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici