''Ciupercile magice'', remediu foarte bun împotriva depresiei severe

Un studiu de pionierat din Marea Britanie, realizat la Imperial College din Londra, a testat pe 12 oameni substanţa psilocibina, care este componentul activ din ”ciupercile magice” şi a generat rezultate promiţătoare în utilizarea medicamentelor psihedelice pentru tratarea depresiei.

1005 afișări
Imaginea articolului ''Ciupercile magice'', remediu foarte bun împotriva depresiei severe

''Ciupercile magice'', remediu foarte bun împotriva depresiei severe

Potrivit Descopră, participanţii la studiu (şase bărbaţi şi şase femei) au fost diagnosticaţi cu depresie moderată sau severă de o perioadă semnificativă de timp ( în medie de 17 ani). Aceste persoane au eşuat în încercările anterioare de a trata depresia.

Studiul a arătat că toţi pacienţii au prezentat o îmbunătăţire a simptomelor, în termen de numai trei săptămâni de la administrarea substanţei psihedelice. După trei luni, cinci pacienţi au ajuns în remisie completă, iar raportul medicilor nu prezintă semne sau simptome de depresie.

Acest studiu este valabil în comparaţie cu rata de remisie de 20% a persoanelor care şi-au tratat depresia cu inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI), care este pilonul medical actual pentru tratarea depresiei.

Cu toate că toţi participanţii au raportat anxietate temporară înainte şi în timpul tratamentului cu psilocibina, nu au existat alte reacţii adverse neaşteptate.

Cercetătorii recunosc că eşantionul este foarte mic şi că nu a existat nici un placebo administrat în timpul cercetării pentru a evalua cu adevărat validitatea rezultatelor. Dar aceste rezultate preliminare par optimiste.

Profesorul David Nutt, autorul principal al cercetării şi unul dintre experţii din Marea Britanie cu privire la medicamente, dar şi fost consilier al guvernului britanic cu privire la politica de droguri, a explicat semnificaţia culturală şi ştiinţifică a acestui studiu.

"Orice interacţiune avea nevoie de solicitarea licenţei, aşteptarea şi primirea licenţei, proceduri care se aplică în cazul contractelor pentru producerea medicamentelor. Pe de altă parte, aceste proceduri au implicat o întârziere de aproximativ două luni. A fost extrem de frustrant, iar cea mai mare parte erau inutile", a explicat David Nutt procedurile legislative cu care s-a confruntat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici