CSID: 10 alimente care pot ameliora durerea

Pentru cei care trec prin experienţa durerilor zilnice din cauza artritei, migrenelor sau a altor afecţiuni cronice, natura le oferă alimente care pot fi de ajutor, fără efecte adverse, notează CSID.

2678 afișări
Imaginea articolului CSID: 10 alimente care pot ameliora durerea

CSID: 10 alimente care pot ameliora durerea

Fie că este vorba de o durere a articulaţiilor după un antrenament intens sau de începutul unei răceri neplăcute, studiile ştiinţifice sugerează că anumite alimente ar putea fi la fel de benefice ca medicamentele. Fructele,  legumele, condimentele şi seminţele pe care încercăm să le introducem în dieta noastră zilnică au şi propietăţi anti-inflamatorii! În timp ce unele alimente (printre care ciocolata, ouăle, grâul, carnea şi porumbul) pot cauza inflamaţii, există dovezi că altele le pot preveni şi ameliora.

Iată o listă cu cele mai puternice alimente care ameliorează durerile de orice fel, potrivit CSID.

Ghimbir

Un ingredient des întâlnit în medicina tradiţională, această rădăcină este cunoscută pentru propietăţile sale anti-greaţă şi de calmare a stomacului. Însă, ghimbirul este de asemenea de ajutor în diminuarea durerilor, inclusiv dureri musculare şi crampe menstruale. Ghimbirul s-a dovedit un analgezic şi un anti-inflamator natural foarte bun, asemănător ibuprofenului, fără efect adeverse.

Un supliment zilnic de ghimbir sub formă de pulbere a demonstrat că diminuează durerile cauzate de efort fizic prin suprimarea productiei organismului de compuşi toxici cunoscuţi că provoacă inflamaţii şi leziuni la nivelul articulaţiilor. O pastă de ghimbir poate fi la fel de eficientă atunci când este aplicată pe articulaţiile dureroase şi muşchi.

CITEŞTE CONTINUAREA PE CSID

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici