Medicii britanici au creat primul tratament împotriva cancerului pancreatic, fără efecte secundare

O echipă de cercetători de la Universitatea din Londra a creat un medicament capabil să stimuleze sistemul imunitar şi să distrugă celulele canceroase, îmbunătăţind astfel durata de viaţă a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer pancreatic.

1497 afișări
Imaginea articolului Medicii britanici au creat primul tratament împotriva cancerului pancreatic, fără efecte secundare

Medicii britanici au creat primul tratament împotriva cancerului pancreatic, fără efecte secundare

Substanţa, denumită ,,IMM-101", este considerată un pas înainte în domeniul medicinei, deoarece boala pe care o tratează îi ucide pe cei afectaţi în numai câteva luni de la apariţie.

Potrivit Descoperă, pacienţii care au fost trataţi cu noul tip de medicament s-au simţit mult mai bine decât cei trataţi cu ajutorul chimioterapiei. Medicii sunt foarte optimişti în privinţa tratamentului inventat, deşi a fost testat doar pe 110 pacienţi.

,,Sunt foarte entuziasmat. Este pentru prima dată când avem un tratament ce poate fi un bun candidat pentru lupta împotriva cancerului pancreatic, una dintre cele mai ucigătoare boli. Incidenţa sa este aproape echivalentă cu mortalitatea pe care o provoacă. Este nemaipomenit", susţine Angus Dalgeish, coordonatorul proiectului de cercetare care a avut ca rezultat producerea medicamentului.

Oamenii de ştiinţă sunt cu atât mai mulţumiţi de rezultatul dat de IMM-101, cu cât medicamentul nu este toxic pentru organismul uman. Mai mult decât atât, substanţa s-a dovedit a fi eficientă în lupta împotriva uneia dintre cele mai greu de tratat forme de cancer, cea de pancreas.

Majoritatea indivizilor analizaţi (aproximativ 85%) fuseseră diagnosticaţi cu cancer în metastază. În cadrul etapelor de testare a noii substanţe, cercetătorii au aflat că pacienţii care au fost trataţi cu ajutorul chimioterapiei aveau o durată medie de viaţă de 4,4 luni, în timp ce pacienţii cărora le-a fost administrat noul tratament trăiau până la 7 luni.

În cadrul studiului pe care l-au realizat, medicii au administrat noua substanţă împreună cu gemcitabina, folosită în mod obişnuit în timpul chimioterapiei. Specialiştii au observat apoi că IMM-101 ,,reactivează" acele zone ale sistemului imunitar afectate de apariţia cancerului, ajutându-le să identifice tumorile pancreatice, pentru ca substanţele utilizate în timpul chimioterapiei să le poată distruge.

Specialiştii britanici susţin că, totuşi, substanţa pe care au creat-o nu a produs efecte semnificative în rândul pacienţilor trataţi, deoarece media de viaţă a acestora a fost de 6,7 luni, în comparaţie cu media de 5,6 luni demonstrată în cazul indivizilor trataţi cu ajutorul chimioterapiei.

Cu toate acestea, cercetătorii sunt optimişti şi spun că noul tip de imunoterapie ar putea fi folosit şi pentru tratarea altor forme de cancer, nu numai a celei de pancreas.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici