O nouă metodă pentru detectarea extratereştrilor: "Desenele" din spaţiul cosmic

David Kipping, astronom în cadrul Universităţii Columbia, propune o nouă metodă pentru identificarea civilizaţiilor extraterestre. Ideea savantului american va putea fi transpusă în realitate, numai dacă va fi alocată o perioadă însemnată de timp.

1621 afișări
Imaginea articolului O nouă metodă pentru detectarea extratereştrilor: "Desenele" din spaţiul cosmic

O nouă metodă pentru detectarea extratereştrilor

Cercetătorul susţine că acestea pot fi descoperite folosind răspunsul la o întrebare cât se poate de banală: care este cea mai bună metodă prin care te-ai putea face remarcat în timp ce te afli în mijlocul unei mulţimi? Răspunsul e cât se poate de simplu: le atragi cumva atenţia celorlalţi exact în momentul în care ei şi-au îndreptat atenţia spre tine, scrie Descoperă.
 
Specialistul american spune că extratereştri ar putea ,,desena" în spaţiul cosmic, cu ajutorul unor lasere, figuri geometrice pe care oamenii le-ar putea detecta cu ajutorul unei metode cunoscute sub numele de fotometrie. Astronomii au descoperit până acum peste 2300 de planete, prin intermediul acestei tehnici folosite pentru a analiza lumina emisă de o stea, în timp ce aceasta este blocată parţial de umbra unei planete. 
 
Kipping este de părere că posibilii noştri vecini din spaţiul cosmic pot folosi acest principiu pentru a-şi face anunţată prezenţa. Cercetătorul spune că este mult mai simplu ca extratereştri să îndrepte fascicule laser în direcţia Terrei, pentru ca oamenii să le detecteze tranzitul, în loc să construiască structuri gigantice de tipul OZN-urilor, pentru a intra în contact cu noi. 
 
Savantul american susţine că, pentru a detecta prezenţa extratereştrilor, trebuie doar să interceptăm partea de început şi cea de sfârşit a tranzitului lor. Conform calculelor făcute de Kipping, această procedură poate fi realizată numai cu ajutorul unui fascicul laser de 30 de megavaţi, care să funcţioneze neîntrerupt timp de 10 ore. 
 
David Kipping spune că interceptarea tranzitului unei planete extraterestre aflate în afara sistemului nostru solar ar necesita foarte mult timp, deoarece lumina detectată pe parcursul acestuia ar putea fi observată numai pe parcursul a câtorva ore într-un an. Prin urmare, oamenii de ştiinţă şi-au exprimat scepticismul privind eficienţa pe care ar avea-o metoda propusă de astronomul american. 
 
Citeşte continuarea articolului în Descoperă.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici