Fortnite dă în judecată Apple şi Google după ce aplicaţia a fost scoasă din magazinele online

  • Apple şi Google au a exclus cunoscutul joc Fortnite din magazinele online.
  • Totul a început când Epic Games a încercat să pună în funcţiune propriul sistem de plăţi în cadrul aplicaţiei.
  • Apple şi Google iau comision de 30% pentru orice plată făcută prin sistemul lor.
1745 afișări
Imaginea articolului  Fortnite dă în judecată Apple şi Google după ce aplicaţia a fost scoasă din magazinele online

Fortnite dă în judecată Apple şi Google după ce aplicaţia a fost scoasă din magazinele online

Războiul a început după ce Apple şi Google au decis să elimine din magazinele online, Fortnite, popularul joc video realizat de Epic Games, scrie cnet.com. Ca rezultat, producătorul i-a dat în judecată, acuzând Apple şi Google de comportament anticoncurenţial, potrivit CNBC. 
 
Conflictul a explodat când Epic Games a încercat să pună în funcţiune propriul sistem de plăţi în cadrul aplicaţiei, lucru ce nu i-a convenit nici lui Apple şi nici lui Google, care vor ca orice plată din interiorul aplicaţiei să fie făcută prin propriul lor sistem pentru a lua un comision de 30%.
 
„Astăzi, Epic Games a luat măsura nefericită de a încălca regulile App Store, care sunt aplicate în mod egal tuturor dezvoltatorilor şi care au rolul să menţină magazinul sigur pentru utilizatorii noştri. În consecinţă, aplicaţia Fortnite a fost eliminată din magazinul nostru”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple, într-un comunicat.
 
„Fortnite rămâne disponibil pe Android, însă nu şi pe Google Play din motiv că ne încalcă politicile”, a spus un purtător de cuvânt al Google.
 
Sistemele de operare iOS şi Android alimentează aproape toate dispozitivele mobile din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici