Scandal post-alegeri la Sectorul 1. Clotilde Armand cere Parchetului general să preia ancheta. Dan Tudorache cere Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. UPDATE: Protest în faţa Biroului Electoral al Sectorului 1

  • Clotilde Armand a anunţat că a cerut o anchetă a situaţiei voturilor, marţi.
  • Primarul în funcţie al Sectorului 1 nu se lasă şi cere Biroului Electoral Central renumărarea voturilor.
  • Directorul Expert Forum: Suntem pe cont propriu. Autorităţile nu spun nimic oficial
11565 afișări
Imaginea articolului Scandal post-alegeri la Sectorul 1. Clotilde Armand cere Parchetului general să preia ancheta. Dan Tudorache cere Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. UPDATE: Protest în faţa Biroului Electoral al Sectorului 1

Scandal post-alegeri la Sectorul 1. Clotilde Armand cere Parchetului general să preia ancheta. Dan Tudorache, cere Biroului Electoral Central renumărarea voturilor

UPDATE 30 septembrie

BEC a publicat rezultatele parţiale pentru ora 20:00

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, îşi menţine primul loc la alegerile locale cu 41,03% din voturi, la o diferenţă de 1,25% de candidatul PSD, Daniel Tudorache, care are 39,78%, potrivit datelor parţiale centralizate de BEC, până marţi 29 septembrie, ora 20,00, după centralizarea a 96% dintre voturi.

Directorul Expert Forum: Suntem pe cont propriu. Autorităţile nu spun nimic oficial

„Ce-i complet inacceptabil este că nici o autoritate publică să nu spună nimic oficial despre situaţia de la Sectorul 1: care-i treaba, în ce stadiu sunt lucrurile, ce urmează să facă. Timp de o zi şi jumătate, aproape. BEC nu mai are purtător de cuvânt? AEP? Poliţia? Procuratura? Suntem pe cont propriu, cetăţeni şi câţiva jurnalişti verificăm informaţii fragmentare primite de la partide şi dăm in bobi”, scrie pe Facebook directorul ExpertForum, Sorin Ioniţă.

El întreabă dacă este adevărat că au dispărut doi preşedinţi de secţie de vot.

„Nu pot fi găsiţi să semneze ce-i de semnat, la două zile după vot? O să căutăm să aflăm cine sunt membrii BEC 1 şi preşedinţii celor 10 secţii cu problema, nume şi prenume. Vor trebui intervievaţi”, conchide Ioniţă.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut renumărarea voturilor şi susţine că a câştigat un nou mandat: „Am în plus 200 de voturi faţă de Clotilde Armand”.

La rândul său, Clotilde Armand a chemat poliţia la Biroul Electoral din Sectorul 1, acuzând o tentativă de fraudă electorală.

Răspunsul lui Barna legat de renumărarea voturilor: „La Sectorul 1 am prins PSD furând”

„Mai sunt 10-11 secţii de validat. Sper şi îmi doresc ca până la sfârşitul acestei seri să avem şi acest sector închis, din care PSD să dă greu dus”, spune Dan Barna după ce a fost la sediul biroului electoral din Sectorul 1 al Capitalei.

El nu este de acord cu renumărarea voturilor: „În momentul de faţă nu există niciun temei pentru renumărarea voturilor. Ceea ce există în sistem există şi pe procesele verbale reale, pe care le are fiecare delegat al fiecărui partid şi cifrele se leagă foarte bine”.

Barna apreciază că e o glumă explicaţia potrivit căreia persoana asupra căreia au fost găsite procese verbale este curier şi că există suspiciuni de fraudă la alegerile din acest sector.

„Miza e că lucrurile nu pot rămâne aşa. Nu putem să închidem din nou ochii la o dovadă de furt. (...) Încercarea de fraudare rezultatul alegerilor este infracţiune. (...) Camera identificată deasupra biroului electoral este un atelier de manufactură electorală al PSD. (...) La Sectorul 1 am prins PSD furând”, a afirmat Barna.

Primarul în funcţie al Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut marţi Biroului Electoral Central renumărarea voturilor.

„Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparenţă totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voinţa şi speranţa oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scris pe Facebook Dan Tudorache.

Caz similar şi la Sectorul 5

Candidatul PMP la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, senatorul Lucian Iliescu, cere anularea alegerilor şi organizarea unui nou scrutin în Sectorul 5, acuzând fraude: „Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic! În cel mai rău caz arată în plus hoţia acestor alegeri”.

„Alegerile în Sectorul 5 trebuie anulate şi organizat un nou scrutin electoral. Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic! În cel mai rău caz arată în plus hoţia acestor alegeri”, scrie pe Facebook Lucian Iliescu.

El aminteşte că a cerut oficial Ministerului de Interne în data de 25 septembrie să prevină traficarea voturilor.

„Procesul de votare în Sectorul 5 a fost fraudat grosolan şi cu bună ştiinţă de către candidaţii stângii care s-au bătut în cumpărarea de voturi. Nu asta e România!!! Nu pot să cred că îmi cresc copiii într-un astfel de oraş!!! Nu se poate ca în anul 2020 să avem primari aleşi pe bani!!! Mare diferenţă dintre votul zonei Kogălniceanu şi zona Ferentari”, adaugă Iliescu.

Candidatul PMP acuză că în cartierul Ferentari o stradă a votat cu un candidat, iar cealaltă cu altul.

Anchetatorii confirmă că un bărbat a ieşit cu 473 de procese verbale. Cine era acesta

Comisar şef de poliţie Ionuţ Dana, de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipului Bucureşti,a  declarat, marţi, că opt persoane, de la mai multe partide, au fost audiate, luni, în cazul scandalului de la Sectorul 1.

„Secţia 4 Poliţie a primit un apel pe 112 de la un bărbat care a sesizat faptul că din incinta unde este constituit Biroul Electoral al Sectorului 1 un bărbat a ieşit şi are asupra sa mai multe procese verbale de la secţiile de votare, procese verbale într-un număr mai mare. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de la Secţia 4, iar în incinta clădirii unde este constituit şi Biroul Electoral au fost găsite mai multe persoane, membri ai mai multor formaţiuni politice. Toate aceste persoane au fost conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie, împreună cu bărbatul care avea asupra sa acele procese verbale”, a spus comisarul şef Dana.

Potrivit acestuia, bărbatul avea asupra sa 473 de procese verbale.

„La sediul Secţiei 4 Poliţie au fost audiate 8 persoane în legătură cu ceea ce s-a întâmplat acolo, în zona Biroului Electoral al Sectorului 1. Procesele verbale găsite asupra bărbatului sunt în număr de 473. În continuare efectuăm cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru infracţiunea prevăzută de art. 391 privind falsificarea de documente şi evidenţe electorale. În continuare noi facem verificări prin Autoritatea Electorală Permanentă pentru a stabili autenticitatea acelor procese verbale găsite asupra bărbatului”, a mai spus Ionuţ Dana.

Întrebat ce funcţie avea bărbatul asupra căruia s-au găsit procesele verbale, comisarul şef de poliţie spus că acesta era înscris pe lista electorală a unui partid la rubrica de consilieri locali.

Întrebat, în continuare, dacă procesele verbale erau strânse legal pentru numărătoarea paralelă sau fuseseră furate, Dana a răspuns că acest lucru este verificat şi, în acest moment Poliţia nu se poate pronunţa dacă a fost vorba de ceva legal sau ilegal.

„Nu putem acuza pe nimeni, facem cercetări in rem. Verificăm autenticitatea proceselor verbale prin AEP”, a mai spus comisarul şef de poliţie Ionuţ Dana.
 

Clotilde Armand cere Parchetului general să preia ancheta privind situaţia voturilor din Sectorul 1 

 
Clotilde Armand, câştigătoarea alegerilor în sectorul 1 a anunţat că urmează să ceară marţi, Parchetului General, să preia ancheta despre situaţia voturilor de la Sectorul 1, unde a fost deschis deja un dosar penal in rem (pentru faptă n.red.) în speţa persoanei prinse cu peste o sută de procese-verbale asupra sa.
 

„Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolşevic de la Sectorul 1 (da, este un bolşevic pur sânge care a transformat Poliţia Locală în poliţie politică şi a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că ţineţi-vă bine: ”voturile reprezintă voinţa şi speranţa oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.” Really? Şi în 2016 ce-aţi făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înţelegem şi noi o treabă”, a scris politiciana pe Facebook.

Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolşevic de la Sectorul 1 (da, este un...

Publicată de Clotilde Armand pe Marţi, 29 septembrie 2020

 

Primarul în funcţie al Sectorului 1, Dan Tudorache, cere Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. 
 
Candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, l-a acuzat pe Tudorache de tentativă de fraudare a alegerilor. Clotilde Armand a chemat şi poliţia la Biroul Electoral.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici