MAI anunţă că au fost 146 de sesizări privind posibile incidente electorale. La cât se ridică amenzile totale aplicate

Până la acest moment, au fost înregistrate peste 140 de sesizări cu privire la posibile infracţiuni electorale, peste 70 dintre acestea nefiind confirmate în urma verificărilor. Potrivit reprezentanţilor MAI, au fost constatate 23 de contravenţii, fiind aplicate amenzi de peste 12.000 lei.

228 afișări
Imaginea articolului MAI anunţă că au fost 146 de sesizări privind posibile incidente electorale. La cât se ridică amenzile totale aplicate

MAI anunţă că au fost 146 de sesizări privind posibile incidente electorale. La cât se ridică amenzile totale aplicate

„Până la acest moment, la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată al MAI au fost înregistrate 146 de sesizări cu privire la săvârşirea unor posibile contravenţii şi infracţiuni electorale.
Peste 70 dintre semnalările de incidente electorale nu s-au confirmat. Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la 28 de posibile fapte de natură penală”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

De la începerea votării, au fost constatate 23 de contravenţii, fiind aplicate 9 avertismente şi amenzi de peste 12.000 de lei.

Cele mai multe sesizări de incidente electorale au fost înregistrate în Dolj (18), Bucureşti (15), Giurgiu (13), Argeş (9), Dâmboviţa şi Vrancea cu 8, mai arată sursa citată.

Autorităţile fac cercetări şi după ce mai mulţi alegători şi-au postat pe reţele de socializare fotografii cu buletinul de vot.

Alte exemple de incidente:

- Poliţiştii argeşeni au deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor după ce au depistat în trafic un microbuz plin cu persoane, care se deplasa cu alegători la o secţie de votare din Recea.

- În judeţul Suceava se fac cercetări după ce membrii unei secţii de vot s-au deplasat cu urna mobilă, fără a fi însoţiţi de reprezentanţi MAI.

- Un bărbat cu dublă cetăţenie a depus plângere pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale împotriva preşedintelui unei secţii de votare din Sibiu, care nu i-ar fi permis să voteze cu cartea de identitate provizorie, bărbatul fiind lăsat să voteze însă de preşedintele altei secţii.

Taguri:
mai,
alegeri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici