Băsescu a refuzat să-i dea microfonul lui Dinescu la un miting electoral

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat, sâmbătă, în timpul unui miting electoral desfăşurat în Portul Cetate, din judeţul Dolj, să-i dea microfonul lui Mircea Dinescu pentru a rosti câteva cuvinte pe scenă, replicându-i că, dacă vrea să vorbească, să o facă la televizor.

160 afișări

Sâmbătă după-amaiză, în Portul Cetate, s-a desfăşurat un miting electoral organizat de omul de afaceri Gigi Neţoiu, la care au participat, pe lângă preşedintele Traian Băsescu, o serie de primari, între care şi edili social-democraţi.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, le-a spus celor prezenţi, într-o intervenţei de-a sa, că simte emoţii atunci când ajunge în mediul rural.

"În biroul meu de la Craiova am primit preşedinţi de stat, printre care şi pe Traian Băsescu, şi n-am avut niciodată emoţii. La casa mea de la Leamna l-am primit pe Regele Mihai şi n-am avut niciodată emoţii. Dar când vin spre mediul rural, întotdeauna am avut emoţii. Petre Ţuţea spunea despre ţăranul român că atunci când va dispărea va dispărea ultimul om de pe planetă şi vor apărea maimuţele în haină. Ceea ce vedeţi dumneavoastră seară de seară la televizor, pe cei care dau din gură şi îl înjură pe preşedintele ţării, aceia sunt maimuţe", a spus Solomon, adăugând că în apropiere "se află pitulat" Mircea Dinescu, căruia i-a transmis: "Într-adevăr, Traian Băsescu n-o să mai iasă! N-o să mai iasă cinci ani de la Cotroceni".

La scurt timp, chiar înainte de discursul lui Băsescu, pe scenă şi-a făcut apariţia poetul Mircea Dinescu, podiumul fiind amplasat la câţiva metri de conacul poetului. Organizatorii evenimentului i-au transmis însă lui Mircea Dinescu că întâi trebuie să vorbească Traian Băsescu. Preşedintele Băsescu şi-a rostit discursul, iar în tot acest timp Mircea Dinescu a rămas pe scenă, printre susţinătorii actualului şef al statului.

La finalul discursului preşedintelui, Dinescu i-a solicitat acestuia microfonul pentru a adresa câteva cuvinte participanţilor la miting, însă şeful statului l-a refuzat spunându-i să se ducă să vorbească la televizor.

"Mircea Dinescu vrea să vă vorbească şi eu niciodată nu am cenzurat niciun ziarist, dar acum îi spun că acest miting este organizat pentru preşedinte. De aceea, domnule Dinescu, mergeţi la televizor şi vorbiţi, nu aici!, a spus Băsescu oferind apoi microfonul unuia dintre organizatori şi părăsind scena.

Mircea Dinescu s-a retras, la rândul său, de pe scenă ducându-se în conacul său.

"M-am simţit ca acei chiaburi pe care îi arătau comuniştii cu mâna. Eram la mine acasă, pentru că să ştiţi că acest port este pe terenul meu şi m-am dus să-i urez "Bine ai venit!" pentru că sunt gazdă. Eu am vrut să mă duc acolo să spun câteva cuvinte după ce Solomon a spus parabola aia cu maimuţele. În definitiv, oamenii se trag din mainuţe, şi nu din Traian Băsescu", a declarat apoi jurnaliştilor Mircea Dinescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, preşedintele Traian Băsescu părăsise Portul Cetate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici