Ford revine după mai bine de două decenii în Formula 1

Constructorul auto american şi Red Bull Powertrains intră într-un parteneriat tehnic strategic pe termen lung pentru dezvoltarea următoarei generaţii de sistem de propulsie hibrid care va fi utilizat începând cu sezonul 2026 de Formula 1.

227 afișări
Imaginea articolului Ford revine după mai bine de două decenii în Formula 1

Ford revine după mai bine de două decenii în Formula 1

Red Bull Ford Powertrains va furniza sistemul de propulsie hibrid pentru echipele Oracle Red Bull Racing şi pentru Scuderia AlphaTauri, din 2026 şi până cel puţin în 2030.

„Acesta este începutul unui nou capitol palpitant din povestea Ford în motorsport, care a început când străbunicul meu a câştigat o cursă care a ajutat la înfiinţarea companiei noastre”, a spus Bill Ford, preşedinte executiv al companiei. „Ford, alături de campionii mondiali Oracle Red Bull Racing, revine în apogeul sportului şi aduce îndelunga tradiţie Ford în inovare, sustenabilitate şi electrificare pe una dintre cele mai vizibile scene ale lumii.”

Începând din 2023, Ford şi Red Bull Powertrains vor lucra la dezvoltarea sistemului de propulsie hibrid, conform cu viitoarele reglementări tehnice, care va include un motor electric de 350 kW şi un nou motor cu ardere internă capabil să utilizezze combustibil alternativ. Noul sistem de propulsie va fi utilizat începând cu sezonul 2026 din Formula 1.

Revenirea Ford în Formula 1 împreună cu Red Bull Racing are strânsă legătură cu direcţia în care compania se îndreaptă – vehicule moderne, din ce în ce mai mult electrificate şi controlate de software avansat”, a declarat Jim Farley, Preşedinte şi CEO, Ford Motor Company. „F1 va fi o platformă incredibil de ofertantă pentru a face loc inovării, dar si pentru a împărtăşi idei şi tehnologii şi a interacţiona cu zeci de milioane de clienţi noi.”

Ford va oferi expertiză tehnică în toate domeniile în care poate adăuga valoare echipei din fruntea Campionatului Mondial. Domeniile care vor fi explorate împreună sunt în dezvoltarea motorului cu ardere internă, a tehnologiei bateriilor şi a motoarelor electrice, dar şi a software-ul de control al unităţii centrale a sistemului de propulsie şi a sistemelor de analiză digitală.

„Este fantastic faptul că prin acest parteneriat asistăm la revenirea Ford în Formula 1”, a declarat Christian Horner, director şi CEO Oracle Red Bull Racing. „În calitate de producător independent de motoare, a avea capacitatea de a beneficia de experienţa unui constructor auto precum Ford, ne poziţionează înaintea concurenţei. Ford este un constructor cu o istorie bogată în motorsport, care se întinde pe generaţii. De la Jim Clark la Ayrton Senna şi Michael Schumacher, istoria vorbeşte de la sine. Pentru Red Bull Powertrains este extraordinar de incitant să putem deschide următorul capitol al acelei dinastii sub numele de Red Bull Ford. Până în 2026 mai este drum lung, dar pentru noi munca începe deja, în timp ce privim la viitor şi o la evoluţia continuă pentru Oracle Red Bull Racing. ”

Ford investeşte 50 de miliarde de dolari pentru a conduce revoluţia electrificării în întreaga lume. Este cel de-al doilea producător auto de vehicule electrice din din SUA, rezultat susţinut de succesul modelelor F-150 Lightning şi Mustang Mach-E, precum şi lider de piaţă în mai multe ţări din întreaga lume cu modelul E-Transit. Ford lucrează pentru a satisface cererea crescută a consumatorilor şi pentru a livra anual 600.000 de vehicule electrice la nivel global până la sfârşitul acestui an, respectiv 2 milioane de unităţi la nivel global până la sfârşitul lui 2026, ca parte a planului său Ford Plus.

În 2026, Ford va fi singurul constructor din lume care va concura în motorsport de la discipline de bază şi până la Formula 1, inclusiv WEC şi IMSA, cursa de 24 de ore de la Le Mans cu Mustang GT3, WRC cu M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, Baja 1000 cu Ranger Raptor şi Bronco şi NASCAR, NHRA şi Supercars cu Mustang. Ford continuă să-şi dezvolte eforturile din motorsport pentru a accelera inovaţia, cele mai noi tehnologii şi software-ul destinate consumatorilor şi va continua să facă acest lucru pentru viitoarele vehicule electrice Ford prin acest nou parteneriat poziţionat la cel mai înalt nivel al motorsportului.

„Intrăm într-o nouă eră interesantă pentru Ford Performance”, a spus Farley. „Vom concura pentru a câştiga în F1, apogeul motorsportului, împreună cu Red Bull Racing. Veţi vedea cel mai popular coupe sport din lume, Mustang, concurând de la seriile de bază din motorsport şi până la seria australiană SuperCars, dar şi NASCAR şi Le Mans. Vom continua să fim lideri în competiţiile de off-road, să luptăm pentru victorie în Campionatul Mondial de Raliuri, în King of Hammers, la Baja 1000 şi nu doar atât. În tot acest timp, vom continua să entuziasmăm lumea cu modele concept spectaculoase precum SuperVan 4 şi Mustang Mach-E 1400.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ford,
formula 1,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici