Schimbare de nume în industria auto: Daimler AG devine Mercedes-Benz

Daimler AG va fi redenumit oficial Mercedes-Benz Group AG marţi - la aproape un an după ce a fost anunţată separarea diviziei sale de camioane şi autobuze, relatează Reuters.

540 afișări
Imaginea articolului Schimbare de nume în industria auto: Daimler AG devine Mercedes-Benz

Schimbare de nume în industria auto: Daimler AG devine Mercedes-Benz

Schimbarea este cea mai recentă dintr-o serie de remanieri structurale pentru constructorul auto care şi-a început existenţa ca Daimler-Benz AG în 1926. Marca Mercedes, numită după fiica unui antreprenor de automobile, a fost adoptată oficial de Daimler AG în 1902.

Firma valorează în prezent puţin sub 77 de miliarde de euro (85,70 miliarde de dolari).

Acţiunile Daimler Truck AG, desprinsă în decembrie anul trecut din nou unită Mercedes-Benz, au crescut uşor de la debutul pe piaţă şi s-au tranzacţionat vineri la 32,23 euro. Acţiunile Mercedes-Benz, care au atins cel mai ridicat nivel din 2015 în noiembrie 2021, au ajuns la 74,25 euro în ziua divizării, dar de atunci au avut o tendinţă de uşoară scădere, tranzacţionându-se la 71,15 euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
daimler,
rebranding,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici