15 lucruri neadevărate pe care le spun oamenii despre coronavirus / Dilemele sociale cu care ne confruntăm în această perioadă

Măcar o singură dată ţi-ai pus problema că eşti tânăr şi că tu nu te vei îmbolnări cu coronavirus, că distanţarea socială este doar pentru cei vulnerabili, cu probleme, sau pentru bătrâni, care oricum au probleme de sănătate? Dacă da, iată o listă de dileme, cu care sigur te-ai întâlnit, publicată de revista BuzzFeed.

5486 afișări
Imaginea articolului 15 lucruri neadevărate pe care le spun oamenii despre coronavirus  / Dilemele sociale cu care ne confruntăm în această perioadă

15 lucruri neadevărate pe care le spun oamenii despre CORONAVIRUS

Un articol de trimis prietenilor tăi care nu iau în serios situaţia:


1. În primul rând, coronavirusul afectează doar persoanele în vârstă? 

ADEVĂR: În realitate, coronavirusul poate infecta oameni de toate vârstele, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 

2. Mai precis, doar bătrânii se pot îmbolnăvi cu virusul SARS-COV-2?

 

 

ADEVĂR: Potrivit studiului centrelor pentru controlul şi prevenirea bolilor din SUA, 38% dintre pacienţii care au fost spitalizaţi între 12 februarie şi 16 martie aveau vârste cuprinse între 20 şi 54 de ani

 

3. Doar persoanele în vârstă pot muri de coronavirus...

 

 

 

ADEVĂR: Cel puţin nouă persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani au murit din cauza COVID-19 în SUA, potrivit studiului CDC.

 

4. Virusul afectează persoanele cu afecţiuni medicale grave, care oricum sunt oameni bătrâni?

 

 

ADEVĂR: Oamenii de toate vârstele cu afecţiuni medicale preexistente sunt mai vulnerabili la îmbolnăvirea gravă cu coronavirus, potrivit OMS.

 

5. Că dacă eşti tânăr, eşti ferit de virus...

Postare: Un prieten drag din Madrid se află în comă cu Covid-19. El are sub 40 de ani şi era în stare excelentă.

 

ADEVĂR: „Boala severă care duce la spitalizare, inclusiv internarea în UCI şi decesul, poate apărea la adulţi de orice vârstă cu COVID-19”, au scris autorii studiului CDC.

 


6. Tinerii sunt imuni?


Studenţi din Florida au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus

 

 

ADEVĂR: „Pentru că niciun om nu a avut coronavirus în trecut, nu avem imunitate la coronavirus”, a declarat pentru BuzzFeed Dr. Natasha Bhuyan, director medical la One Medical.

 

7. Nu există dovezi că tinerii sunt afectaţi?

 


ADEVĂR: Acest grafic al spitalizărilor COVID-19, internărilor în UCI şi a deceselor pe grupe de vârstă în SUA din 12 februarie - 16 martie spune altceva.


8. Persoanele de patruzeci de ani? 


În această dimineaţă am fost testat pozitiv cu Covid 19...Idis Elba 

 

 

ADEVĂR: Idris Elba, care are 47 de ani, a declarat luni că a testat pozitiv COVID-19.

 

9. Tinerii de douăzeci şi treizeci de ani sunt feriţi de virus?

 

 


ADEVĂR: Colton Underwood, vedeta de 28 de ani a serialului The Bachelor, a anunţat vineri că a testat pozitiv pentru COVID-19.

 

10. Şi bebeluşii şi copiii mici? Sunt în siguranţă?

Un studiu care examinează 2.000 de copii cu coronavirus din China a arătat că aproape 6% dintre ei au prezentat boli severe, cu cel puţin grave probleme respiratorii. Mulţi dintre aceştia erau bebeluşi.

 

ADEVĂR: Un studiu pediatric asupra a peste 2.000 de pacienţi din China a constatat că „copiii mici, în special sugarii, erau vulnerabili la infecţie”.

 

11. Tinerii nu pot răspândi coronavirusul la persoanele în vârstă?

ADEVĂR „În timp ce persoanele de peste 65 de ani prezintă cel mai mare risc, în special cei şi cu alte probleme de sănătate, ştim că persoanele care le răspândesc sunt cei mai tineri”, a spus chirurgul general dr. Jerome Adams în această săptămână.

 

12. Prin urmare, distanţarea socială nu ar trebui să se aplice tuturor?

Los Angeles Times: Un bărbat de 34 de ani, moare de infecţie cu coronavirus după ce a vizitat Disney World

 

 

ADEVĂR: Distanţarea socială este esenţială pentru a ajuta la stoparea răspândirii coronavirusului.

 

13. Şi că, în special, tinerii nu trebuie să fie obligaţi să practice distanţarea socială.


# HighRiskCovid19 mama mea de 88 de ani într-un azil. Sunt închisă, este închisă. Lasă-mă să o văd din nou, te rog. #StayAtHome vă rog!

 

 

ADEVĂR: Gândeşte-te că viaţa pe care o salvezi poate fi şi a altuia

 

14. Că oamenii nu trebuie să exerseze distanţarea socială doar pentru a-i proteja pe ceilalţi.

Viaţa mea depinde de modul în care alegi să acţionezi în acest timp! 

 

ADEVĂR:  „Ceea ce faci acum nu ar trebui să fie doar să-ţi atenuezi riscul personal, ci pentru toţi ceilalţi. Cum ai schimba comportamentul tău dacă cineva pe care ai iubit sau ai trăit ar avea un risc ridicat, devenind grav bolnav sau muribund?

 

15. Şi în sfârşit, ceea ce face diferenţa, poţi vedea în următorul VIDEO sugestiv

 

ADEVĂR: Acest lucru va face în definitiv diferenţa

 

SURSA ARTICOLULUI: BuzzFeed
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici