Peste 5.000 de bucureşteni şi-au înscris datele personale pe o platformă nesecurizată

  • După doar o zi de la lansare, testampentrubucuresti.assmb.ro a înregistrat 5.000 de înscrieri
  • Site-ul nu are certificat SSL şi nu cere utilizatorilor acordul de prelucrare a datelor personale
  • Conform GDPR, datele personale precum nume sau CNP necesită acordul persoanei
1398 afișări
Imaginea articolului Peste 5.000 de bucureşteni şi-au înscris datele personale pe o platformă nesecurizată

Sursa foto: captură foto testampentrubucuresti.assmb.ro

Primăria Capitalei Bucureşteni testează gratuit de Covid-19, 11.000 de bucureşteni. Pentru a fi testat, trebuie să te înscrii pe o platforma nesecurizată. Până în acest moment, aproximativ 5000 de bucureşteni s-au înscris pentru testare. Platforma nu cere acordul pentru prelucrarea datelor personale, utilizatorilor, aşa cum prevede Regulamentul general privind protecţia datelor.

Andrei Buse, Antreprenor Web Security & Design: „Site-ul mai sus menţionat, testampentrubucuresteni nu întruneşte cerinţe minime de securitate, ca de exemplu, un certificat SSL. Certificatele sunt folosite de site-urile care au implementat un sistem de plată sau site-urile care colectează informaţii confidenţiale sau informaţii de mare importanţă. Ţin să specific că un asemenea certificat SSL este între 5 şi 10 dolari pe an. Eu personal, nu mi-aş introduce datele personale în site-ul mai sus menţionat.”

În urma scandalului Cambridge Analytica, în data de 25 mai 2018, la nivelul Uniunii Europene, a fost introdusă legea GDPR, care este destinată protejării utilizatorilor online. Legea vine cu norme stricte şi amenzi de sute de mii de euro, în cazul nerespectării acesteia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici