Agricultorii italieni, apel disperat către România. Vor întoarcerea urgentă a muncitorilor români

  • Agricultorii italieni au ajuns în pragul disperării şi cer muncitori români pe câmpuri
  • O tremime dintre lucrătorii sezonieri din Italia sunt români. Mulţi au părăsit peninsula de teama coronavirusului.
  • Italia este ţara cu cel mai mare număr de morţi cauzate de COVID-19, peste 15.000. Numărul cazurilor confirmate se apropie de 125.000.
7715 afișări
Imaginea articolului Agricultorii italieni, apel disperat către România. Vor întoarcerea urgentă a muncitorilor români

Agricultorii italieni, apel disperat către România. Vor întoarcerea urgentă a muncitorilor români

Agricultorii italieni au ajuns în pragul disperării din cauza pandemiei de coronavirus şi cer ajutorul României. Au nevoie rapid de forţă de muncă şi vor lucrători de la noi din ţară.

Ministrul ialian al agriculturii a anunţat că se va întâlni cu ambasadorul roman în Italia pentru a stabili în ce condiţii muncitorii români se pot înntoarce în peninsulă. 

Chiar şi cu toate restricţiile de circulaţie impuse de criza sanitară, pentru a nu îngropa anumite sectoare ale economie, Comisia Europeană a stabilit că pot fi stabilite culoare de circulaţie pentru muncitorii din agricultură sau din sistemul sanitar. 

O tremie din muncitorii sezoneieri din Italia, peste 100.000 de lucrtori, vin din România, iar o dată cu declanşarea epidemiei de coronavirus, majoritatea s-au întors acasă. Presa italiană scrie acum că este urgent nevoie ca aceştia să se reîntoarcă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici