Alexandru Rafila, viitorul ministru al Sănătăţii: „Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat. Nu cred că-l putem evita”

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a anunţat că pregătirile pentru valul 5 al pandemiei şi creşterea numărului de teste COVID reprezintă priorităţile mandatului său.

4378 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila, viitorul ministru al Sănătăţii: „Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat. Nu cred că-l putem evita”

Alexandru Rafila, viitorul ministru al Sănătăţii: „Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat"

Alexandru Rafilla a declarat marţi că pregătirile pentru următorul val al pandemiei trebuie să înceapă de urgenţă astfel încât efectele să fie diminuate.

„Pregătirile pentru valul 5 trebuie să înceapă imediat, nu cred că-l putem evita”, a spus Rafila.

De asemenea, dacă va fi învestit în funcţia de ministru al Sănătăii, Rafila îşi propune să crească numărul românilor care se testează pentru depistarea COVID.

„Eu am în program această creştere a accesibilităţii la testare”, a explicat Rafila.

Reprezentantul PSD a mai spus că va creşte importanţa serviciilor ambulatorii din toată ţara şi le-a cerut românilor să nu mai ia medicamente fără aprobarea medicului.

„Să terminăm cu medicaţia care nu are nicio legătură cu tratamentul... Fie reţeta este prescrisă neconform, fie oamenii îşi procură singuri medicamentele, asta duce la mortalitatea foarte mare”, a precizat Alexandru Rafila.

Guvernul PNL-PSD-UDMR ar putea fi învestit joi în Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici