Anthony Fauci: „Vaccinurile sunt mai bune decât răspunsul pe care îl obţineţi de la infecţia naturală”

  • Fauci: Persoanele care au avut Covid-19 şi ulterior au fost vaccinate ar putea avea mai multă protecţie împotriva variantelor extrem de contagioase ale virusului
  • "Vaccinurile sunt extrem de eficiente", a spus Fauci în timpul unei conferinţe pe tema pandemiei, la Casa Albă.
997 afișări
Imaginea articolului Anthony Fauci: „Vaccinurile sunt mai bune decât răspunsul pe care îl obţineţi de la infecţia naturală”
Persoanele care au avut Covid-19 şi ulterior au fost vaccinate ar putea avea mai multă protecţie împotriva variantelor extrem de contagioase ale noului coronavirus, a declarat miercuri Anthony Fauci, epidemiologul şef de la Casa Albă, relatează CNBC.
 
Fauci a citat un studiu publicat la sfârşitul lunii aprilie care a constatat că, după o doză de vaccin Pfizer-BioNTech, persoanele cu infecţii anterioare cu coronavirus au avut răspunsuri imune mai bune împotriva B.1.1.7 şi B.1.351, variantele identificate pentru prima dată în Marea Britanie şi Sud Africa, comparativ cu cei care nu avuseseră Covid.
 
"Vaccinurile sunt extrem de eficiente. Sunt mai bune decât răspunsul pe care îl obţineţi de la infecţia naturală,” a spus Fauci într-o conferinţă de presă pe tema pandemiei, organizată la Casa Albă.
 
Declaraţiile sale vin pe fondul efortului administraţiei Biden de a vaccina cu prima doză 70% dintre adulţii din SUA şi 160 de milioane de adulţi imunizaţi complet până la 4 iulie.
 
Variantele extrem de contagioase, şi anume B.1.1.7, identificate pentru prima dată în Marea Britanie, rămân o provocare, au spus oficialii din domeniul sănătăţii SUA, îndemnându-i pe americani să se vaccineze şi să respecte măsurile de siguranţă pandemice.
 
Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de pandemie, cu peste 32,5 de milioane de cazuri şi peste 578.000 de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a raportat că mai mult de 106 milioane de americani au fost complet vaccinaţi, iar peste 147 de milioane au primit cel puţin o doză de vaccin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici