Anunţul AstraZeneca: Următoarele două livrări de vaccin vor conţine mai puţine doze decât cele prevăzute

  • Peste 300.000 de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns până acum în România.
  • Următoarele două livrări vor conţine mai puţine doze decât cele prevăzute.
  • Şi Pfizer a întârziat livrarea dozelor de vaccin către ţările UE.
4741 afișări
Imaginea articolului Anunţul AstraZeneca: Următoarele două livrări de vaccin vor conţine mai puţine doze decât cele prevăzute

Compania AstraZeneca a anunţat, marţi, că peste 300.000 de doze de vaccin au ajuns până acum în România, dar că următoarele două livrări vor fi mai mici decât cele prevăzute.

„AstraZeneca face eforturi pentru a-şi îndeplini angajamentul de a livra cantităţile de vaccin promise pentru toate ţările membre ale Uniunii Europene şi care se situează la aproximativ 1,7 milioane de doze pentru România în primul trimestru”, se arată într-un comunicat al companiei.

Conform acestuia, de la primele livrări, de la începutul lunii februarie, peste 300.000 doze de vaccin au ajuns în România.

„Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărui vaccin, procesul de fabricaţie implică un grad ridicat de complexitate tehnică şi ne aşteptăm să vedem o oarecare variaţie în frecvenţa şi numărul de doze la fiecare livrare. Din acest motiv, următoarele două livrări vor fi mai mici decât cele prevăzute, dar acestea vor fi recuperate în livrările ulterioare, care sunt preconizate la începutul lunii martie. Din păcate, lucrăm fără stocuri care să ne ofere marja de gestionare a evenimentelor neprevăzute, deoarece fiecare doză produsă este imediat făcută disponibilă”, au mai transmis reprezentanţii AstraZeneca.

Aceştia susţin că sunt în contact permanent cu Comisia Europeană, cu informări şi actualizări asupra producţiei şi calendarului de livrări.

„Ieri, primele dovezi ale eficientei vaccinului COVID-19 AstraZeneca în <lumea reală> - analiza ce a inclus date de la 5,4 milioane de persoane din Scoţia şi Marea Britanie - au fost făcute publice în versiune pre-print. Rezultatele au indicat potenţialul vaccinului de a contribui la limitarea pandemiei, prin reducerea semnificativă a infecţiei şi a spitalizării în rândul celor vaccinaţi”, se mai arată în comunicat.

Şi Pfizer a întârziat livrarea dozelor de vaccin către ţările UE. Pfizer nu a livrat încă Uniunii Europene aproximativ 10 milioane de doze de vaccin pentru COVID-19 care urmau să ajungă în decembrie, au spus pentru Reuters săptămâna trecută oficiali ai UE, o treime din livrările care trebuiau făcute de compania americană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici