Anunţul Kremlinului referitor la crearea coronavirusului în laborator: 94% sunt similare

Rusia a raportat cel mai mare număr de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus şi un număr record de decese într-o zi, iar situaţia crizei din ţară a continuă să se agraveze.

5044 afișări
Imaginea articolului Anunţul Kremlinului referitor la crearea coronavirusului în laborator: 94% sunt similare

Anunţul Kremlinului referitor la crearea coronavirusului în laborator: 94% sunt similare

 

Marţi, au fost raportate 5.642 de cazuri noi, care au dus la un total de 52.763 de pacienţi diagnosticaţi cu virusul. Bilanţul negru a continuat să crească, iar 51 de pesroane au murit într-o zi, fiind cel mai mare număr de decese înregistrat intr-o singură zi, anunţă oficialii ruşi.
 
Oficialii din guvern sunt de părere că că virusul nu a fost creat în laborator şi au solicitat medicilor să efectueze nişte cercetări amănunţite, care să demonstreze dacă acest virus a fost sau nu fabricat în laboratoare, relatează Daily Mail.
 
Veronika Skvortsova, şefa Agenţiei Medicale-Biologice Federale a Rusiei (FMBA) şi fost ministru al sănătăţii, a fost întrebată dacă virusul pandemic poate fi artificial.
 
„Această întrebare nu este uşoară. Este nevoie de un studiu foarte important ”, a spus ea pentru postul de radio rusă One. „Niciuna dintre versiuni nu poate fi exclusă.”De asemenea, aceasta a mai declarat că: „Putem observa un număr destul de mare de fragmente distincte virusului de ruda sa foarte apropiată, SARS. Sunt aproximativ 94% similare, restul este diferit. Cred că trebuie să efectuăm o cercetare foarte serioasă.", a spus medicul.
 
Chiar dacă criza Rusiei s-a agravat, Kremlinul a susţinut că a vindecat primii trei pacienţi care au folosit plasma de sânge prelevată de la persoane care s-au recuperat deja.
 
„Sperăm că numărul acestor recuperări va continua să crească şi că această metodă de tratament ne va ajuta să facem faţă pandemiei coronavirusului", a declarat viceprimarul din Moscova, Anastasia Rakova.
 
Tratamentul funcţionează prin inundarea fluxului sanguin al unei persoane infectate cu anticorpii care combat virusul, preluat de la cineva al cărui sistem imunitar l-a bătut deja. O cercetare majoră este în curs de realizare s-au oferit voluntari la Moscova şi vor fi recompensaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici