Arafat spune că retragerea testelor rapide din farmacii nu este de dorit

  • Raed Arafat spune că retragerea testelor rapide de la farmacii nu este de dorit, iar purtatul măştilor de protecţie rămâne obligatoriu.
  • Şeful DSU a precizat că că testul rapid reprezintă o soluţie de autocontrol.
  • Arafat a recunoscut vineri că sunt persoane infectate care nu declară testul pozitiv Covid-19 pentru a nu sta în izolare
824 afișări
Imaginea articolului Arafat spune că retragerea testelor rapide din farmacii nu este de dorit

Retragerea testelor rapide de la farmacii nu este de dorit, iar purtatul măştilor de protecţie rămâne obligatoriu, pentru că este una dintre cele mai importante şi eficiente măsuri, soune şeful DSU, Raeed Arafat.

A fost subiectul unor discuţii - dacă să retragem testele vândute în farmacii. S-ar putea ca cei care se testează pentru simptome uşoare să nu se mai testeze. Preferabil să se testeze şi să rămână acasă, decât să nu se testeze deloc. Deci retragerea testelor rapide de la farmacii şi păstrarea lor numai pe linie oficială nu garantează că toţi care au simptome şi care sunt curioşi dacă sunt pozitivi sau nu vor merge la testare”, afirmă şeful DSU, Raed Arafat.

El precizează că testul rapid reprezintă o soluţie de autocontrol.

„Dacă m-am văzut că sunt pozitiv să stau acasă şi să mă izolez de familia mea, să pun mască şi să fiu atent. Măcar atât”, adaugă Arafat.

De asemenea, Arafat mai afirmă că un rezultat pozitiv la un test rapid „înseamnă că eşti sigur-sigur” pozitiv.

„Testele rapide, dacă sunt poziti ve, înseamnă aproape sigur-sigur că eşti pozitiv. Dacă este negativă la o persoană simptomatică există, binenţeles, un concept de fals negativ şi atunci persoanele carer ies negativ la un test negativ, dar sunt simptomatici, sfatul nostru este să meargă să facă un test de tip PCR”, ateţionează şeful DSU.

Şeful DSU mai spune că purtatul măştii de protecţie rămâne obligatoriu „o perioadă de timp”.

Eu consider că, poate, una dintre cele mai importante şi eficiente măsuri luate de autorităţi este masca universală peste tot, inclusiv în spaţiile publice. Asta cred că a ajutat cel mai mult la controlul situaţiei”, menţionează Raed Arafat.

Arafat a recunoscut vineri că sunt persoane infectate care nu declară testul pozitiv Covid-19 pentru a nu sta în izolare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici