Associated Press: Guvernul şi presa din China încercă să discrediteze la nivel internaţional vaccinurile occidentale

  • Pe măsură ce Partidul Comunist aflat la guvernare se confruntă cu întrebări din ce în ce mai mari cu privire la vaccinurile Chinei şi critici reînnoite cu privire la răspunsul său timpuriu COVID, acesta iese la atac cu teoriilor marginale despre care unii experţi spun că ar putea provoca daune.
  • Mass-media de stat chineză a pus la îndoială eficacitatea vaccinurilor COVID-19 dezvoltate de comapaniile occidentale, iar un purtător de cuvânt al guvernului a sugerat că noul coronavirusul ar fi putut ieşi dintr-un laborator militar american.
1475 afișări
Imaginea articolului Associated Press: Guvernul şi presa din China încercă să discrediteze la nivel internaţional vaccinurile occidentale

Associated Press: Guvernul şi presa din China încercă să pună la îndoială eficacitatea vaccinurilor occidentale şi originea coronaviruslui

Mass-media de stat şi oficialii semănă îndoieli cu privire la vaccinurile occidentale şi la originea coronavirusului într-o încercare aparentă de a devia atacurile.

Yuan Zeng, expert în mass-media chineză la Universitatea din Leeds din Marea Britanie, a declarat că poveştile guvernului s-au răspândit atât de mult încât chiar şi prietenii chinezi bine educaţi au întrebat-o dacă ar putea fi adevărate, relatează Associated Press.

Inflamarea îndoielilor şi răspândirea teoriilor conspiraţiei ar putea adăuga riscuri pentru sănătatea publică în timp ce guvernele încearcă să elimine neliniştea cu privire la vaccinuri, a spus ea.

În cea mai recent caz, mass-media de stat a cerut o anchetă cu privire la moartea a 23 de persoane în vârstă din Norvegia după ce au primit vaccinul Pfizer. CGTN, postul în limba engleză al radiodifuzorului de stat CCTV şi ziarul Global Times au acuzat mass-media occidentală că ignoră ştirile cu privire la decesele şi reacţiile adverse ale vaccinurilor.

Experţii din domeniul sănătăţii spun că decesele care nu au legătură cu vaccinul, iar un grup OMS a concluzionat că vaccinul nu a jucat un „rol contributiv” în decesele din Norvegia.

Atacurile la vaccinurile occidentale au urmat după un raport al cercetătorilor din Brazilia care au spus că eficacitatea vaccinului chinezesc este mai mică decât a fost anunţat anterior. Cercetătorii au spus iniţial că vaccinul Sinovac este eficient la 78%, dar oamenii de ştiinţă au revizuit că eficacitate este de 50,4% după includerea unor cazuri uşor simptomatice.

După ştirile din Brazilia, cercetătorii de la Institutul australian de politici strategice, un grup de reflecţie susţinut de guvern, au raportat că au văzut o creştere a dezinformării presei chineze cu privire la vaccinuri.

Zeci de articole online pe bloguri populare de sănătate şi ştiinţă şi din alte părţi au explorat întrebări cu privire la eficacitatea vaccinului Pfizer, pe baza unei opinii publicate luna aceasta în British Medical Journal care a ridicat întrebări cu privire la datele sale din studiile clinice.

Înalţi oficiali guvernamentali chinezi nu au fost timizi în exprimarea îngrijorărilor cu privire la vaccinurile ARNm dezvoltate de companiile farmaceutice occidentale. Ei folosesc o tehnologie mai nouă decât abordarea mai tradiţională a vaccinurilor chinezeşti utilizate în prezent.

În decembrie, directorul Centrelor chineze pentru controlul bolilor, Gao Fu, a declarat că nu poate exclude efectele secundare negative ale vaccinurilor ARNm. Observând că aceasta este prima dată când acestea sunt date persoanelor sănătoase, a spus el.

Sosirea misiunii OMS a readus în atenţia publică criticile persistente conform cărora China a permis virusului să se răspândească la nivel global, reacţionând prea încet la început, chiar mustrând medicii care au încercat să avertizeze publicul.

Partidul comunist consideră ancheta OMS ca fiind un risc politic, deoarece se concentrează asupra răspunsului Chinei, a declarat Jacob Wallis, analist senior la Institutul de politici strategice australian.

Partidul doreşte să „distragă atenţia publicului intern şi internaţional distorsionând preventiv naraţiunea”, a spus Wallis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici