Astra Zenecca, încă în cărţi pentru vaccinul anti COVID-19 până la finele anului

  • Testările pentru vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford au fost oprite în urmă cu o zi
  • Pascal Soriot, directorul general AstraZeneca: ”Incă am putea avea un vaccin până la finalul anului sau începutul anului viitor”
  • Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford este considerat cel mai promiţător şi avansat proiect, la nivel mondial
1513 afișări
Imaginea articolului Astra Zenecca, încă în cărţi pentru vaccinul anti COVID-19 până la finele anului

AstraZeneca este de părere că vom avea vaccinul împotriva COVID-19 până la finalul anului, chiar dacă au oprit testările

Cu toate că în urmă cu o zi s-a anunţat întreruperea studiilor clinice privind dezvoltarea vaccinului său experimental, AstraZeneca consideră că în continuare putem spera să avem un vaccin împotriva COVID-19 până la finalul anului, pe care îl aşteaptă o lume întreagă.

CEO-ul companiei, Pascal Soriot, a spus în cadrul unui eveniment online că specialiştii care lucrează la vaccin încă nu ştiu diagnosticul concret al femeii vaccinate cu acest ser şi care s-a îmbolnăvit apoi grav.

Soriot a declarat că nu este încă clar dacă voluntarul avea mielită transversă, o afecţiune inflamatorie spinală rară, şi dacă sunt necesare mai multe teste în acest sens, citează Reuters.

Soriot a mai explicat că opţiunea de a reîncepe studiile clinice nu-i aparţine grupului farmaceutic, ci unui comitet de experţi independent de aceasta.

Momentan studiile clinice aflate în faza 3 sunt suspendate temporar, după ce femeia in Marea Britanie s-a  îmbolnăvit în urma vaccinării cu vaccinul anti Covid produs de Astra Zeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

OMS a semnalat acest vaccin ca fiind cel mai promiţător în lupta cu noul coronavirus.

AstraZeneca s-a angajat să furnizeze vaccinuri  ţărilor în acelaşi timp pentru a asigura o distribuţie echitabilă şi echitabilă, a afirmat Soriot, reiterând faptul că această commpanie poate produce în jur de 3 miliarde de doze în locaţii din întreaga lume pentru a împiedica Guvernele să restricţioneze distribuţia serului.

La ora actuală, în lume, 9 vaccinuri sunt în faza 3 a testelor clinice, cea în care serul este testat deja pe mase mari de oameni şi în care experţii stabilesc siguranţa vaccinului dată de efectele adverse care pot apărea.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford este considerat cel mai promiţător şi avansat proiect la nivel mondial. El a fost testat pe zeci de mii de voluntari din Regatul Unit, Brazilia, Africa de Sud.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici