Avertisment OMS: creştere a cazurilor de Covid în Europa după şase săptămâni în care s-a înregistrat o scădere

  • Numărul de cazuri noi de Covid-19 creşte din nou în Europa.
  • Varianta de coronavirus detectată pentru prima dată în Marea Britanie s-a regăsit în 94 de ţări.
  • Varianta sud-africană a fost înregistrată în 46 de ţări.
5093 afișări
Imaginea articolului Avertisment OMS: creştere a cazurilor de Covid în Europa după şase săptămâni în care s-a înregistrat o scădere

Avertisment OMS: creştere a cazurilor de Covid în Europa după şase săptămâni în care s-a înregistrat o scădere

Numărul de cazuri noi de Covid-19 creşte din nou în Europa, după şase săptămâni de scădere, a anunţat joi, 4 martie, conducerea regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
 
„Săptămâna trecută, cazurile noi de Covid-19 au crescut cu 9% în Europa, cu puţin peste un milion de persoane. Acest lucru pune capăt unei scăderi promiţătoare de şase săptămâni, mai mult de jumătate din regiune înregistrând un număr din ce în ce mai mare de noi infectări,” a declarat directorul OMS, Hans Kluge, potrivit Le Figaro.
 
Cinci din cele şase regiuni ale lumii, luate în considerare de OMS, au raportat o scădere de două cifre a numărului de cazuri noi, doar Mediterana de est prezentând o creştere, de 7%. Numărul de cazuri noi a scăzut cu 20% în februarie în Africa şi Pacificul de Vest, 18% în Europa, 16% în America şi 13% în Asia de Sud-Est.
 
Varianta de coronavirus detectată pentru prima dată în Marea Britanie a fost raportată în 94 de ţări, conform actualizării epidemiologice. Varianta sud-africană a fost înregistrată în 46 de ţări.
 
Şi în România, bilanţul Covid-19 este în creştere. În ţara noastră au fost înregistrate, joi, 4 martie, 4.271 cazuri noi de coronavirus, un salt faţă de celelalte zile, ceea ce aduce România în pragul unui al treilea val de coronavirus. În acelaşi timp, ieri, în România a fost vaccinată persoana cu numărul un milion

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici