Barack Obama, atac rar la Donald Trump. Fostul preşedinte a lansat un avertisment dur: "Am văzut cu toţii ce se întâmplă"

Obama a lansat un atac rar la Donald Trump din cauza noilor politici ale emisiilor de poluare.

3080 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, atac rar la Donald Trump. Fostul preşedinte a lansat un avertisment dur: "Am văzut cu toţii ce se întâmplă"

Barack Obama, atac rar la Donald Trump. Fostul preşedinte a lansat un avertisment dur: "Am văzut cu toţii ce se întâmplă"

În plin război cu noul coronavirus, Donald Trump a decis să scadă standerdele de emisii şi consum de combustibil, de la o creştere de 5% pe an cât stabilise administraţia Obama la doar 1,5% pe an. Legea dată de Obama urmărea o eradicare graduală a emisiilor până în 2026, când se presupune că motorul electric devine noul standard în industrie. Anterior, Trump a retras SUA din acordul de la Paris, o altă decizie criticată de Obama.

Obama îl acuză acum pe Trump că ignoră semnele de poluare, la fel cum a ignorat şi pandemia de coronavirus. SUA a devenit cea mai afectată ţară din lume de COVID-19, cu peste 188.000 de persoane infectate şi 4000 de decese.

"Am văzut cu toţii consecinţele teribile ale celor care au ignorat avertismentele pandemiei. Nu ne mai putem permite alte consecinţe ale negării climatice. Noi toţi, mai ales cei tineri, trebuie să ceară mai bine de la guvern la orice nivel şi să iasă la vot în această toamnă", e mesajul postat de Obama pe Twitter.

Fostul preşedinte american oferă rar declaraţii despre succesorul său, chiar dacă acesta l-a atacat public de mai multe ori şi a schimbat multe din legile sale, mai ales pe cele legate de climă şi mediu.



 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici