Campania americamă Eli Lilly a cerut autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru tratamentul experimental cu anticorpi pentru COVID-19

  • Grupul farmaceutic american Eli Lilly a anunţat miercuri că a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA o solicitare pentru utilizarea de urgenţă a tratamentului său experimental pentru COVID-19, scrie Reuters.
  • În cadrul studiilor, terapia cu anticorpi a firmei Lilly este dezvoltată împreună cu firma de biotehnologie canadiană AbCellera, a contribuit la reducerea numărului de spitalizări şi a vizitelor la camera de urgenţă pentru pacienţii cu COVID-19.
  • Până la sfârşitul anului se aşteaptă să fie disponibile aproximativ un milion de doze.
666 afișări
Imaginea articolului Campania americamă Eli Lilly  a cerut autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru tratamentul experimental cu anticorpi pentru COVID-19

Profimedia

Compania farmaceutică Eli Lilly a declarat miercuri că a solicitat autorizaţia de utilizare de urgenţă pentru tratamentul său experimental cu anticorpi pentru COVID-19, relatează Reuters.

Datele cercetărilor realizate în luna septembrie au arătat că terapia cu anticorpi, numită LY-CoV555, care este dezvoltată împreună cu firma de biotehnologie canadiană AbCellera, a contribuit la reducerea numărului de spitalizări şi a prezenţei în camera de urgenţă pentru pacienţii cu COVID-19.

Pe baza acestor date, Lilly a solicitat autorităţii de reglementare în domeniul sănătăţii din SUA aprobarea utilizării de urgenţă a medicamentului şi a declarat că până la sfârşitul anului se aşteaptă să fie disponibile aproximativ un milion de doze.

Acţiunile companiei au crescut cu peste 3% după anunţul despre cererea de aprobare a utilizării de urgenţă.

Mai mulţi producători de medicamente testează tratamente cu anticorpi pentru COVID-19, însă până acum în Statele Unite nu a fost autorizată utilizarea de urgenţă a niciunuia dintre acestea.

Un cocktail experimental pe bază de doi anticorpi, dezvoltat de compania Regeneron a primit doar preşedintele SUA Donald Trump pentru tratarea infectării sale recente cu COVID-19.

Compania Eli Lilly intenţionează ca luna viitoare să mai depună o cerere de aprobare similară pentru o combinaţie de două tratamente pe bază de anticorpi. Compania a spus că tratamentul combinat s-a arătat a fi mai eficient în reducerea încărcăturii virale decât monoterapia pentru care s-a depus acum cerere de aprobare.

În studiul în care au fost implicaţi 268 de pacienţi cu COVID-19 cu simptome uşoare până la moderate, aproape 1% dintre cei care au primit terapia cu doi anticorpi au necesitat spitalizare. Acesta reprezintă un răspuns clinic bun, dat fiind că dintre cei care au primit o pastilă placebo au necesitat spitalizare 5,8%.

Terapia combinată a îndeplinit de asemenea obiectivul principal al studiilor, acela de a reduce semnificativ încărcătura virală prezentă la 11 zile după tratament, în comparaţie cu un tratament placebo, au declarat reprezentanţii companiei. Tratamentul a redus de asemenea nivelurile virale în ziua a treia şi în ziua a şaptea.

Compania se aşteaptă ca în al patrulea trimestru să poată furniza 50.000 de astfel de doze, de terapie combinată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici