Când va fi gata vaccinul împotriva noi varinate Omicron. Moderna a mobilizat sute de specialişti

Directorul medical al Moderna, Paul Burton, a declarat duminică că producătorul de vaccinuri ar putea lansa un vaccin adaptat împotriva variantei Omicron la începutul anului viitor.

4600 afișări
Imaginea articolului Când va fi gata vaccinul împotriva noi varinate Omicron. Moderna a mobilizat sute de specialişti

Când va fi gata vaccinul împotriva noi varinate Omicron. Moderna a mobilizat sute de specialişti

Nu este clar dacă vor fi necesare noi adaptări sau dacă vaccinurile actuale împotriva Covid-19 vor oferi protecţie împotriva noii variante care a început să se răspândească pe tot globul.

„Vom ştii despre capacitatea actualului vaccin de a oferi protecţie în următoarele două săptămâni, dar lucrul remarcabil despre vaccinurile ARNm, este că pot fi adaptate foarte repede”, a spus Burton la BBC.

„Dacă trebuie să facem un vaccin nou-nouţ, cred că va fi lansat la începutul anului 2022”, a adăugat şeful Moderna.

Omicron a fost clasificat ca o „variantă de îngrijorare” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ceea ce înseamnă că este mai contagios, mai virulent sau mai abil în a evita măsurile de sănătate publică, vaccinurile şi terapiile. Varianta conţine 30 de mutaţii ale proteinei spike care permite virusului să intre în organism. Oficialii au avertizat că multe dintre aceste mutaţii ar putea duce la creşterea rezistenţei la anticorpi, ceea ce ar putea limita eficacitatea vaccinurilor Covid existente.

Producătorul de vaccinuri „a mobilizat sute” de specialişti începând de joi dimineaţă devreme pentru a începe studierea noii variante, a spus compania într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici