Care va fi strategia naţională privind vaccinarea anti-COVID-19? Raluca Turcan: Categoriile de vaccinare sunt în momentul de faţă supuse analizei

  • Vicepremierul Raluca Turcan îţi spune că România va merge pe mâna Comisiei Europene
  • Strategia naţională este axată pe efortul European comun, îţi mai spune vicepremierul
  • Tot ea îţi dă de înţeles că s-ar putea să scoţi bani din buzunar pentru vaccin, dacă nu eşti în grupele de risc
  • Asta deşi Nelu Tătaru a spus că vaccinul e gratuit
791 afișări
Imaginea articolului Care va fi strategia naţională privind vaccinarea anti-COVID-19? Raluca Turcan: Categoriile de vaccinare sunt în momentul de faţă supuse analizei

Italia cumpără vaccinuri pe lângă contractele semnate de către Comisia Europeană, iar România…  nu. Raluca Turcan a explicat la Iaşi că sunt două tipuri de achiziţii de vaccin – una făcută prin programele naţionale gratuite, iar cea de-a doua, prin achiziţie direct, făcând referire la retaileri.

Raluca Turcan, vicepremierul României: În momentul de faţă, strategia naţională este axată pe efortul european comun de achiziţionare de vaccinuri în programele gratuite pe care le vom desfăşura prin cele trei instituţii: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne.

Reporter: Nu mi-aţi răspuns la întrebare, va negocia România cu companiile care dezvoltă vaccinuri separat faţă de Comisia Europeană. Da sau nu?

Raluca Turcan, vicepremierul României: Răspunsul este că suntem parte din efortul comun european de achiziţie de vaccinuri.

Raluca Turcan nu pare să ştie foarte clar dacă vaccinul e gratuit sau nu. Am întrebat-o dacă cei care nu sunt în grupele de risc vor trebui să plătească imunizarea.

Raluca Turcan, vicepremierul României: Categoriile de vaccinare sunt în momentul de faţă supuse analizei şi merg de la cei care au cel mai mare risc de îmbolnăvire. Aşadar, vaccinarea gratuită merge pe aceste categorii.

Reporter: Deci, un tânăr de 30 de ani care nu face parte dintr-o categorie de risc va trebui să plătească vaccinul ?

Raluca Turcan, vicepremierul României: Depinde. Evaluarea o fac medicii de familie, după care este analizată includerea sau nu în categoriile de risc.

Declaraţiile Ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, sâmbătă la Iaşi: Vaccinul nu este obligatoriu, este un vaccin gratuit şi nu este obligatoriu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici