Cât a ajuns să câştige pe oră o asistentă din SUA în plină pandemie de coronavirus

Salariile s-au dublat aproape în unele dintre statele americane cele mai afectate de epidemia de coronavirus

13378 afișări
Imaginea articolului Cât a ajuns să câştige pe oră o asistentă din SUA în plină pandemie de coronavirus

Cât a ajuns să câştige pe oră o asistentă din SUA în plină pandemie de coronavirus

De cealaltă parte a Atlanticului epidemia de coronavirus este dură iar spitalele încearcă să-şi măreasca personalul în special prin recrutarea de asistente medicale pentru îngrijirea pacienţilor infectaţi cu Covid-19, relatează BFMTV

Pentru a se impune în faţa concurenţei spitalele plătesc: salariul mediu săptămânal pentru joburile de asistent medical a urcat la peste 3.000 de dolari (în jur de 2.760 de euro) în martie, potrivit cifrelor de pe site-ul NurseFly, un site care prezintă locuri de muncă vacante în sectorul medical, transmite CNBC.

Înainte de epidemie, în ianuarie, salariul mediu în toată ţara era de 1.700 de dolari (1.560 de euro) pe săptămână sau mai mult de 6.000 de euro pe lună.

Unele servicii de urgenţă chiar plătesc salarii de 4.000 USD (sau 3.680 euro), mai mult decât dublul salariului obişnuit. Pentru unele specialităţi (precum urgenţele, serviciile dedicate infecţiilor) creşterile au depăşit chiar şi 100%.

Dar nu toate statele au fost încă afectate de acest fenomen. Inflaţia salarială urmează acelaşi traseu ca şi deplasarea epidemiei. În statul Washington, primul focar al epidemiei de-a lungul Atlanticului, salariile săptămânale au crescut cu 90%. În acest stat unele spitale oferă asistenţilor medicali 120 de dolari pe oră, respectiv 110 euro. La o rată de 40 de ore pe săptămână, aceasta se ridică la un salariu lunar de peste 18.000 de euro. În California, lovită puternic şi de Covid 19, creşterea a ajuns la 60%.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici