Cât va costa un vaccin anti-Covid? Bill Gates: ”Ţările sărace ar trebui să plătească mai puţin”

  • Un vaccin anti-COVID va costa între 3 şi 30 de dolari, scrie Financial Times.
  • AstraZeneca a vândut doza cu circa 4 dolari.
  • Bill Gates spune că ţările mai sărace ar trebui să plătească mai puţin pentru vaccin.
3742 afișări
Imaginea articolului Cât va costa un vaccin anti-Covid? Bill Gates: ”Ţările sărace ar trebui să plătească mai puţin”

Cât va costa un vaccin anti-Covid? Bill Gates: ”Ţările sărace ar trebui să plătească mai puţin”

Preţul vaccinul anti – COVID-19 a ajuns subiect de dezbatere la nivel mondial. Oamenii se întreabă cât de mult vor costa dozele, dar şi cine va plăti pentru ele. 

Producătorii spun că preţurile diferă în funcţie de eficacitate, rezultatele studiilor, concurenţa, dar şi de cerere. O doză costă între 3 şi 30 de dolari.  

AstraZeneca, de exemplu, a vândut o doză cu circa 4 dolari, în timp ce Sanofi şi GSK au vândut o doză mai mult decât dublu. Moderna, o companie relativ nouă, a încercat să lanseze vaccinul cu aproximativ 60 de dolari, după ce iniţial a cerut aproape dublu.

Bill Gates a declarat pentru Financial Times că ţările sărace ar trebui să plătească mai puţin pentru acest vaccin.

„Preţul are nevoie de trei niveluri în care ţările bogate plătesc o mare parte din costurile impuse, ţările cu venituri medii plătesc o parte din costurile impuse şi ţările cele mai sărace să plătească un cost diminuat,” a spus Bill Gates, copreşedinte Bill & Melinda Fundaţia Gates, potrivit Financial Times.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici