Câte persoane vaccinate/ nevaccinate ajung la ATI. Răspunsul dat de Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca

La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, de la debutului valului 4 până în prezent, în secţia ATI-SCUB Floreasca, au fost internaţi 15 pacienţi, dintre care patru erau vaccinaţi cu schemă completă. Pacienţii vaccinaţi au comorbidităţi.

12493 afișări
Imaginea articolului Câte persoane vaccinate/ nevaccinate ajung la ATI. Răspunsul dat de Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca

Câte persoane vaccinate/nevaccinate ajung la ATI. Răspunsul dat de Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a solicitat date Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti „Floreasca” despre situaţia pacienţilor internaţi în secţia ATI destinată COVID-19, operaţionalizată în cadrul spitalului.

Conform celor precizate de Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, de la debutului valului 4 până în prezent, în secţia ATI-SCUB Floreasca au fost internaţi un total de 15 pacienţi, dintre care patru au fost vaccinaţi cu schemă completă. Totodată, pacienţii vaccinaţi au vârste cuprinse între 72-84 ani şi prezintă comorbidităţi de tipul: boli cardiace, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boală renală în program de hemodializă şi imunosupresie.

„Toţi pacienţii se află la mai mult de 6 luni de la finalizarea schemei de vaccinare”, transmite DSU.

La acest moment, în cadrul secţiei ATI au rămas 11 pacienţi, dintre care doar trei cu schemă completă de vaccinare şi au şi comorbidităţi.

„În urma raportului elaborat de către INSP pentru perioada 6-12 septembrie 2021, 95,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schema incompletă. Totodată, în acelaşi interval de timp, 77,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Raportul INSP mai arată că de la începutul pandemiei până în prezent 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată”, transmite DSU.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici