Ce este tehnologia ARN care stă la baza vaccinurilor anti-Covid? Explicaţia unui cercetător de la Universitatea Oxford

  • Vaccinurile Pfizer şi Moderna sunt făcute pe baza tehnologiei ARN
  • ARN-ul direcţionează celulele din corp să producă proteine
  • ARN poate fi o oportunitate în tratarea mai multor boli
10409 afișări
Imaginea articolului Ce este tehnologia ARN care stă la baza vaccinurilor anti-Covid? Explicaţia unui cercetător de la Universitatea Oxford

Ai auzit deja de ARN mesager. Ştii că vaccinurile Pfizer şi Moderna sunt făcute pe baza tehnologiei ARN. Ce înseamnă această tehnologie şi de ce este ea revoluţionară îţi spune Ştefan Dascălu, cercetător Oxford.

„Revoluţionar este mai mult în sensul că în sfârşit am adoptat această tehnică şi am demonstrat în totalitate că este sigură şi eficientă”, spune el.

ARN-ul joacă un rol vital în biologia umană. El direcţionează celulele din corp să producă proteine pentru prevenirea sau combaterea bolilor. Iată ce se întâmplă în cazul vaccinului.

„Prin vaccinul cu ARN mesager, practic introducem materialul genetic care codifică o porţiune din virus fără ca nouă să ne provoace boală. Cu acea porţiune din virus odată exprimată, este prezentă acea componentă proteică din virus care este capabilă să ne declanşeze un răspuns imun. În momentul în care noi întâlnim adevăratul virus, avem deja anticorpi şi un răspuns al celulelor T care ne ajută să prevină infecţia”, explică Ştefan Dascălu. 

Tehnologia ARN poate fi considerată o oportunitate bună pentru tratarea mai multor tipuri de boli. Nu înainte de a fi făcută o cercetare amănunţită. Până acum s-a încercat o abordare de vaccinare pentru cancer şi dependenţă.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici