Ce replică le dau chinezii celor care îi acuză că ascund numărul adevărat al morţilor de COVID-19. Explicaţiile oficiale

  • China respinge categoric acuzaţiile că totalul victimelor de COVID-19 sunt ascunse.
  • Imagini cu cozile de la morgă ale rudelor decedaţilor din Wuhan au făcut înconjurul lumii.
  • Serviciile secrete americane susţin că raportările chinezilor sunt incomplete.
7142 afișări
Imaginea articolului Ce replică le dau chinezii celor care îi acuză că ascund numărul adevărat al morţilor de COVID-19. Explicaţiile oficiale

Ce replică le dau chinezii celor care îi acuză că ascund numărul adevărat al morţilor de COVID-19. Explicaţiile oficiale

Suspectată că ascunde numărul real al victimelor provocate de coronavirus în regiunea Wuhan, China iese la atac şi spune că este acuzată pe nedrept. Tot mai multe voci susţin că există dovezi de zeci de mii de persoane decedate în regiunea Hubei, de unde ar fi provenit noul coronavirus. Oficial, guvernul chinez a raportat 2500 de oameni.

Ambasadorul chinez în Franţa a vorbit la BFM TV despre acest subiect şi a povestit că imaginile cu cozile erau reale, însă morgile s-au aglomerat din cauza perioadei de carantină.

"Morgile din Wuhan au fost redeschise pe 23 martie. Aţi văzut mulţi oameni la coadă pentru că a fost o perioadă de peste 2 luni de carantină strictă în Wuhan, pe lângă morţii de coronavirus, au mai fost 10.000 care au murit din alte cauze. Nu am ascuns nimic, cifrele sunt corecte", a spus Lu Shaye.

Chiar publicaţia chineză Caixin scria că au fost multe cazuri când pe certificatul de deces ale victimelor de COVID-19 scria pneumonie acută sau alte forme grave de pneumonie. Asta şi pentru că pentru o lungă perioadă, capacitatea chinezilor de testare a fost redusă, până la jumătatea lunii februarie.

Lu a mai dat asigurări că după două luni de control strict, China a reuşit să stăpânească virusul, însă a avertizat că un al doilea val este posibil, dacă graniţele nu vor fi închise pentru străini.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici